![]() |
Zakładam, że afryki jednak nie kupowałeś nowej ;)
Licznik rowerowy można przymocować, choćby na trytytki. Ale ma małe literki i czasami nie ogarnia prędkości powyżej 100 km/h W UK może mają to gdzieś ale z takim licznikiem nie przejdziesz przeglądu. |
Do przejścia przeglądu wystarczy mieć obrotomierz. Przepisy mówią, że należy mieć urządzenie, które pozwoli Tobie określić prędkość pojazdu. Nie musi to być prędkościomierz :)
|
Nie cwaniakuj bo do tego musiałbyś mieć wskaźnik biegu i kalkulator ;) Oczywiście wszystko z homologacją :D
|
Masz do wyboru Acewell i Trail Tech. Od najprostszych do pokazujących prognozę pogody... no dobra, przesadzam. Oba mierzą prędkość albo z linki prędkościomierza albo z czujnika i magnesu na kole. Zajrzyj na ich strony, mają instrukcje montażu do ściągnięcia.
Sam kupiłem Trail Tech Vapor do XRki. |
Ja najpierw miałem acewella podpiętego pod ślimak. Jak ten ducha wyzionął (czyt. zęby zgubił) to kupiłem za 10gr magnes-pastylkę, przykleiłem na kropelkę do tarczy, czujnik od jakiegokolwiek licznika rowerowego. Działało idealnie.
|
Mam Trailtecha, magnes przykleiłem jakimś kopelkowatym klejem do plastiku pod tarczą. Czujnik taśmą izolacyjną i trytkami do lagi. Działa od paru lat. Przynajmniej ostatnio dział bo zapomniałem już jak moje moto wygląda. Ma tą przewagę nad licznikiem rowerowym, że jest podświetlany z aku i nie trzeba naciskać guzików żeby zobaczyć ile się jedzie w nocy. Licznik rowerowy też mam do obliczania średnich ale zmarło mu się chyba od wibracji po roku działania.
pozdr, laska |
|
Cytat:
|
brak czasu na ustawienie,a twój ile pokazuje? :D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:14. |