![]() |
No w końcu coś zajefajnego do poczytania!
(no może przesadzam ale wstęp podoba mnie się) Ten region afryki chciałbym chyba najbardziej zwiedzić kiedyś... z braku laku z chęcią poczytam tutaj. |
Cytat:
|
32 Załącznik(ów)
Jednym z celów naszej ekspedycji (a było ich kilka) było odnalezienie, zbadanie oraz nauczanie ostatnich dzikich plemion Afryki południowej...
Załącznik 38272 Załącznik 38273 Załącznik 38274 Załącznik 38275 ...nie skażonych do tej pory w najmniejszym stopniu cywilizacją Załącznik 38276 Aby dotrzeć do ich wiosek... Załącznik 38277 Załącznik 38278 ...musieliśmy pokonać bardzo długą i niebezpieczną drogę. Załącznik 38279 Załącznik 38280 Załącznik 38281 Na miejscu, najpierw trzeba było dogadać się ze starszyzną... Załącznik 38282 ...później dzielny Pan Profesor zaskarbił sobie ich życzliwość dostosowując fryzurę do tutejszych standardów - kobiecych swoją drogą ;P Załącznik 38283 Wymagania naukowca były tak duże, że polecono szybko dorobić więcej ochry, Załącznik 38284 ale efekt końcowy był porażający Załącznik 38285 Podczas poznawania ich obyczajów nasi naukowcy skrzętnie wszystko dokumentowali Załącznik 38286 Dzieci były od początku bardzo przyjaźnie nastawione Załącznik 38287 Załącznik 38288 Załącznik 38289 Najlepiej z nimi dogadywał się Arkady, który był jedynym ojcem w naszym składzie Załącznik 38290 Postanowiliśmy ich wyprowadzić z błędnego koła nieszczęśliwego życia zgodnie z naturą, zaczęliśmy nauczanie od prostych prac rzemieślniczych, Załącznik 38291 Załącznik 38292 później przyszedł czas na naukę smallbiznesu, Załącznik 38293 a żeńska część naszej ekipy wskazała jak się ubierać Załącznik 38294 Jako główny mechanik ekspedycji nauczyłem ich podstawy konstrukcji maszyn, którą w lot chwycili Załącznik 38295 Załącznik 38296 W nagrodę za to zostałem zaproszony do chaty przez pewną miłą panią Załącznik 38297 Reszta prac rozwojowych poszła bardzo szybko, zorganizowaliśmy szkoły Załącznik 38299 uczniów nauczyliśmy dyscypliny oraz szacunku do flagi narodowej i hymnu Załącznik 38300 oraz przeszkoliliśmy kadrę nauczycielską. Załącznik 38301 Po zakończonej misji z żalem pożegnaliśmy się z tymi miłymi ludźmi Załącznik 38302 i ruszyliśmy dalej nie bacząc na zagrożenia pogodowe... Załącznik 38303 ...by wypełniać kolejne cele naszej ekspedycji. Załącznik 38304 P.S. Mój materiał zdjęciowy jest niestety dość ubogi i marnej jakości, ale grono naukowe naszej wyprawy posiadało sprzęt fotograficzny najwyższej klasy oraz nieporównywalne umiejętności, więc mam nadzieję, że uzupełnią powstałe braki. |
Kiub, tak się rozwijasz,że niechybnie stracisz posadę szofera - awansując oczywiście!
Czekam na więcej:). |
Super relacja Kiub - czyta się jak z nut :D
|
super się czyta:)) materiał zajebisty :)
|
Hehehe no pięknie. Kolego Luderschulz klasa! To ja pozwolę sobie tylko za jakoś czas dorzucić kilka zdjęć bo już wszystko żeś Pan pięknie wyjaśnił :)
Z poważaniem prof. Knoblauch |
bardzo fajnie napisane :D dawaj dalej Kolego!
|
A Volksvannen wymiata, czekamy :)
|
4 Załącznik(ów)
Dziękuję za miłe słowa, ale właśnie awansowałem i nie mam czasu na kontynuowanie mojego raportu
Załącznik 38359 No dobra, w rzeczywistości moje nieafrykanerskie pochodzenie przeszkodziło w dostaniu tej posady, ale załapałem się na operatora równiarki... Załącznik 38360 ...a tak naprawdę równam tysiące kilometrów szutrowych dróg Namibii czymś takim Załącznik 38361 No już dobrze, za zgodą rady naukowej ekspedycji mogę przedstawić sprawozdanie z realizacji pozostałych celów naszej wyprawy, ale chwilowo jestem na komórkowym internecie i może w międzyczasie Pan Profesor byłby skłonny wyłożyć historię Südwestafriki Załącznik 38362 |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:20. |