Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Układ elektryczny i zapłonowy (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=10)
-   -   światła przód (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=176)

smigacz 07.05.2008 23:01

powtórka z rozrywki

No i nic nie dało czyszczenie kostek i złączek:mur: Dziś gnałem wieczór 80 kilosów i sytuacja się powtórzyła 3 (słownie trzy) razy na kilka sekund zgasły mi światła Działo się to wtedy gdy zmniejszałem obroty. Po kilku sekundach światła ponownie świeciły normalnie:confused:.Czyżby przekaźnik o którym piszecie czy jakeś inne problemy:eek::mad:

Mat 08.05.2008 18:08

Sprawdź włącznik długich. Coś u mnie ostatnio szwankuje i wystarczy delikatnie go trącić i się zapalają. Boję się, że za chwilę to samo może się dziać od wibracji. Może u ciebie rozłącza światła w ogóle :confused:

smigacz 08.05.2008 19:43

te same fale

Dzięki Mat też tak pomyślałem tym bardziej że kości przekażników "psztykają "
rozebrałem włącznik popryskałem kontaktem i zobaczymy.:Sarcastic:
P.S. W czasie jazdy gasły tylko światłą na kilka sekund tripmaster świecił normalnie kierunki też posprawdzałem też masę jak nie pomoże to zrobię reset ale siebie :chleje: a póżniej elektryk ba ja za:fool2: jestem coby to naprawić .ale nasampierw poczekam aż zepsuje się na amen .

newrom 09.05.2008 20:24

Czekanie to nie jest dobry pomysł, jak nie zapomnę jutro wziąć kostki z garażu to zrobię fotkę i tu wrzucę. W skrócie - wtyczka zakładana na żarówkę częściowo się zwęgliła, zasada jak z wypalaniem styków pompy.

Pozdr
newrom

smigacz 09.05.2008 22:05

:mad:Newrom bo ja dokładnie nie wiem czy dobrze sprawdzałem jeśli kości przekaźników to takie kostki pod czachą w gumowych kapturkach po obu stronach to je to ale dziwi mnie , że "padały" oba światła na raz czyżby oba przekaźniki równocześnie:confused:.Myślę że gdzieś nie styka :(.Ale właśnie takie pierdoły są najgorsze:mur:

bartol 10.05.2008 00:17

Mam to samo zdanie co Mat. Sprawdź wyłącznik długich. Mi sie to ustrojstwo wypaliło wpieriot i musiałem kupić nowy przełącznik, a pierwsze objawy były właśnie, że się światła traciły a wszystko pozatym działo. Głupie uczucie jak Ci na łuku w nocy przy zmianie z długich na mijania wszystko gaśnie :dizzy:. Może u Ciebie wystarczy trysnąć tam czymś żeby styki przeczyściło.
Zdrowia

tomasz_1006 26.07.2008 18:46

Witam,male pytanko co do swiatel w AT.Swiatla mijania powinny swiecic w dwoch lampach czy tylko w jednej.W mojej swieci tylko jedno na mijania i dwa na dlugich a jak to powinno wygladac prawidlowo?:dizzy:

ferdek 26.07.2008 23:09

Z tego co mi wiadomo w rd07 powinny się świecić obydwa mijania

newrom 26.07.2008 23:15

e-e, dwa mijania zrobili fabrycznie dopiero w 7a (tylko nie pamiętam dokładnie kiedy, coś mi się kolebie o roku 2000?). RD07 świeci jednym na mijania. Ale nie pamiętam jak na długich.

pozdr
newrom

ferdek 26.07.2008 23:28

:dizzy: to ja już nic nie wiem. W mojej rd 07 palą się obydwie lampy jak włączę światła mijania, co do drogowych to muszą się palić obydwie, inaczej nie byłoby sensu montowania dwóch.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:27.