![]() |
Mirek, nie zakladaj 150 do czworki. To nie jest dobry pomysl. Hubert ma racje.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sam osobiście nie jeździłem na szerszej oponie ale od bardzo wielu osób słyszałem że bardzo kiepsko się moto prowadzi. Byli to moi klienci oraz osoby z tego forum. Poza tym ponieważ opona układa się nienaturalnie mogą się pojawiać jakieś pęknięcia itd |
Cytat:
Nawet jeśli ktoś nie zrobi sobie znaczków to: a) może mieć szczęście - opona, dętka i felga tak się zgrają że niewyważenie będzie rzędu np 20 gram. W motocyklu typu Afryka z pewnością tego nie odczujesz (w miarę dobre zawieszenie i niewielkie prędkości). b) nie będzie miał szczęścia - niewyważenie będzie większe i będzie odczuwalne ale to nie oznacza że do domu tak nie dojedzie. Ważne żeby po dojechaniu do domu mimo wszystko wyważyć koło bo oprócz nieprzyjemnych drgań obrywają również łożyska. Cytat:
|
BTW proponuję przeniesienie tematu do Hamulce, kola, opony w dziale Warsztat.
|
ciekawosc ciagnie mnie do 150 i zdam wam relacje jak bylo...
|
Hubert dziekuje za zestawienie
Postanowilem poszperac i jest jak mowiles w przypadku rd04-nie warto montowac 150-ki Natomiast co do rd07a(jak moj) to juz zacytuje uzywajacych. Mirmil napisal: na rd07a mialem zalozone -130/80 tourance(ok) -150/70 tourance(tez ok) -130/80 C02( tez ok,jezeli chodzi za szerokosc, w teren bieznik super,ale opona wydawala sie niskoprofilowa,ochrona felgi ok) -130/80 TKC 80 ok -150/70 tkc( za szeroka , w blocie plywala,ale na piasek przy obnizony cisnieniu robila dobrze) e09 mitasa 130 /80-17 nie mailem,ale znajomi maja pozakaldane do swoich moto i chba kazdy jest zadowolony(oprocz jazdu po pasfalcie podzas deszczu oczywiscie) |
Cytat:
|
,,,,,
|
Cytat:
|
A ja absolutnie bym sobie nie życzył, Hubert przedstawił sprawę tak jak jest, a reszta jest na zasadzie ja jeżdżę i mi się podoba, to polecam innym. Bierzcie pod uwagę to, że polecając coś innym bierzecie za to odpowiedzialność.
Pozdrawiam |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:36. |