![]() |
Odpowiadalem na sugestie kolegi koles_02. Mnie sie wydaje ze jasne.
Tym bardziej ze napisalem iz pojecie mechaniczne mam. Z braku czasu nie rozkrecam afry i pytam bo objawy czesto sa znane i typowe. Prosze nie czepiac sie pierdół. |
jak sobie od tak gaśnie, to wskazywałoby na złą dawkę paliwa. Zmagałem się z tym :Thumbs_Up:
|
Ja z takich ciekawostek miałem kiedyś w trampku tak że była źle poprowadzona linka ssania, i często na światłach skręciłem kierownicę i... cisza :) Naciągała się i ssanie się załączało..
Tutaj to raczej nie to ale spojrzeć warto, Pozdrawiam zimny |
Dobra, to ja podepne się pod temat coby nie powielać.
Mi czasem gaśnie jak silnik nie jest do końca nagrzany np. 5 do 10 minut po ruszeniu- jak stanę na światłach lub przy redukcji z 2 do luzu- czasem przy ruszaniu jak zimna "prychnie" i zgaśnie :mur: Na dogrzanym piecu OK; coś da się poprawić czy z tym żyć ?? Dodam, że przed regulacja zaworów tego nie było...aha wymieniałem jeszcze świece i filtr powietrza |
podkrec obroty:D moze na zimnym masz 1000 obrotów albo mniej i wtedy potrafi sobie zgasnać. Zaznaczam ze niskie obroty najbardzieej wytłukuja wał.
|
Obroty powinny być 1250 na rozgrzanym?
Ja tak mam to na zimnym wtedy 1000 lub lekko poniżej |
Cytat:
|
no i dziś moja afryczka miała humory:Sarcastic:
po jeździe ok 20km postawiłem na kosie przed bramą i tak sobie pyrkała... coraz wolniej i wolniej aż zgasła:confused: odpaliła trochę gorzej niż zawsze, podczas gazowania trochę jakby przerywała, podkręciłęm wolne obroty przejechałem się kawałek i słabo schodziła z obrotów, wyregulowałem wolne oborty i dalej gasła?? Synchro, zawory, świece i filtry robione 2500km temu... fakt faktem gaziory mają dość spore luzy na przepustnicach (ciężko było z synchronizacja). Paliwa miałem w zbiorniku ok 5-7l - pompka paliwowa od XTZ... Gdzie może być problem?? |
Zawory zostaw ,ja u siebie rozkrecilem ,i po 70 tys ,1990,tylko dwa do lekkiej regulacji,chyba ze te wvzesniejsze sa solidniej wykonane,
|
Cytat:
Na jednym cylindrze była zbyt bogata mieszanka i pewnie na jałowym potrafiła zdusić, co pewnie miało proste przełożenie na pracę na zimnym. Dzięki za pomoc:zdrufko::rules: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:06. |