![]() |
6 Załącznik(ów)
Jak mogę wtrącić.
Nie dopuszczam nawt myśli aby podnośnik przeszkadzał w chodzeniu dookoła motocykla. Wszystkie czynności które wykonujemy przy majsterkowaniu potrzebujemy przy nim zatańczyć. Samo zdejmowanie baku wybaga 2-u stron. Zrobię fotkę i zademonstruję co ja sam zrobiłem. Nie mam tego na kołach bonie było potrzeby. Co jednak nie wyklucza zamontowania w 10 minu. Idę fotki strzelić :) Jeżeli chodzi o przetaczanie to pewnie coś w tym stylu. http://www.marba-mb.pl/?gclid=CPzvqa...FUVb3god_BkArA Podnośnik jak wejdzie jest dobry czy taki jak mam ja czy słupkowy też daje radę. |
Genialne w swej prostocie :)
|
Ale ty spryciula jesteś:Thumbs_Up:
|
No dobra, to teraz powiedzcie mi jak przesuwac moto w garazu na tym stojaku od BLOBA? moc dżedaj czy co? ;) dla mnie główna funkcja to możliwość ustawienia bokiem motocykla pod sciana garażu. Podnośnik to jako opcja, chociaż rozwiązanie jako tylko podnośnik od BLOBA oczywiście podoba mi się.
A na tym Mykowym, podnośniku da się ciągnąć moto po garażu? Nie spada z tego zydelka? jak rozumiem wszystkie kółka sa skrętne?czy tylko można ciągnąć w jednej linii? Jak to działa? Bo jak się nie da z podnośnikiem – zostaje płyta. Płytę rothewald widzę pierwszy raz i widzę ze jest nawet z miejscem na boczna nóżkę –normalnie jakiś wypas :-) |
Dwa sa skretne z hamulcem.ja na dywanach mam maly problem bo jest tarcie :o.ale na plaskim,gladkim nie powinienes miec problemu.Ja nie spinam pasami do podnosnika i jest stabilnie.Jak zepniesz i zaczniesz przesuwac,to bedzie no problermo:Thumbs_Up:
|
Tylko dwa kółka są skrętne i jak będziesz chciał postawić w poprzek pod ścianą w garażu to się nieźle nakombinujesz. Więcej niż bez podnośnika :)
|
Te koła przykręcone do dolnej płyty w połączeniu z podnośnikiem słupkowym dadzą pęłną manewrowalność zestawowi
http://www.marba-mb.pl/pl/c/Kola-i-z...liuretanowa/18 Koła obracają się we wszystkich kierunkach. Siadasz na stołeczku i kręcisz motorem jak Ci się podoba (bez mocy nic nie zdziałasz) Z perspektywy czasu następny wykonany będzie nie na rurkach a na profilach. Uzyskam jeszcze większą stabilność. |
BLOB - świetny pomysł , zapisuję się do listy zainteresowanych jako pierwszy ! :Thumbs_Up: :D
|
Cytat:
|
no fakt,ale za to stabilny,ja sobie go chwale
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:18. |