![]() |
spróbuj z turancem.
trzyma na mokrym jak diabli. Jest tansza w zakupie o 30%. i o wiele cichsza na asfalcie. aha, ma wiecej bieżnika |
:Thumbs_Up:W oponach, o kierunku, decyduje tez podobno wewnętrzny splot, ktorego nie widzimy. Chociaz tez jestem zaskoczony tym "odwrotnym kierunkiem" Choc na logikę tylne koło jako napędzane mniejszy opór (i hałas) bedzie stawiac ciągnąc, a przód odwrotnie.
Jednak pytanie kolegi felkowskiego tylko z pozoru było laickie. :Thumbs_Up: |
jeśli chodzi o kord to np. opony samochodowe które nie są fabrycznie kierunkowe po kilku tyskm kręcąc się od poczatku w jedną stronę staja się "kierunkowymi".
I nie wskazane jest zakładanie w przeciwną strone ponieważ kord już się ułożył i odwrotność obrotów czasem może spowodować odkrztałcenia opony. |
to może trochę z innej beczki :) Pacjent Gs 1150. Założyłem anake 2 po zmianie opony pojawiło się bicie ale nie pionowe tylko na boki... wyważone dobrze wszystko proste a kierownicą majta na boki... zawieszenie przejrzane... miał ktoś podobny przypadek?
|
Opona nie weszła dobrze na felgę .
|
Cytat:
dodam że wymieniane były uszczelniacze w lagach |
Rozpompować może wystarczyć.
|
wczoraj przeprowadziłem operację rozpompowania i jak by lepiej ale sam już nie wiem czy nie szukam teraz już dziury w całym :mur:
|
Dętkowa?
|
"Rear" = opona na tył i kręcić się musi zgodnie ze strzałką. Tego się od lat trzymam:)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:53. |