![]() |
Jeśli to na "stojąco" to obstawiałbym łożysko igiełkowe kosza sprzęgłowego. Masz olej w silniku?
|
a na luzie tez to jest? masz stope centralna?
sprawdz na centralce wbij jedynke i gazu |
Olej dolewałem dość niedawno, ale w sumie ostatnio więcej jeżdżę więc sprawdzę.
Na luzie tego nie ma, z wciśniętym sprzęgłem nie ma. Co więcej na centralce na biegu też tego nie ma. Pojawia się dopiero jak ma jakiś opór i musi się wysilić. Sprawdziłem przy okazji przednie koło, pod kątem klocków, też nic. Niespecjalnie mam warunki by spuścić olej teraz, zresztą jeszcze nigdy nie grzebałem w sprzęgle... Ale chyba trzeba będzie w końcu się za to zabrać :/ |
Moim zdaniem to łożysko to na zabieraku zębatki.
|
Cytat:
Postaw na centralce wbij bieg (1,2) i przyhamuj hamulcem. Przydałby się kumpel co posłucha, skąd to dobiega? |
Proponuję sprawdzić czy pod osłoną zębatki zdawczej nie ma ,,ciala obcego,, - zdejmij osłonę
|
<quote>Miałem ten problem padło na linkę od prędkościomierza była nowa i darła się jakby łożysko się zacierało dałem starą i jest ok. Miałem wrażenie ze silnik się zaciera, jak zwolniłem do 30 to ok powyżej zaczynało hałasować. Nowa linka była nasmarowana nic to nie pomogło. </qoute>
Hmm... Właśnie dziś się zesrała... Nie nabija km, nie pokazuje prędkości. Zbieg okoliczności? |
quote>Miałem ten problem padło na linkę od prędkościomierza była nowa i darła się jakby łożysko się zacierało dałem starą i jest ok. Miałem wrażenie ze silnik się zaciera, jak zwolniłem do 30 to ok powyżej zaczynało hałasować. Nowa linka była nasmarowana nic to nie pomogło. </qoute>
Hmm... Właśnie dziś się zesrała... Nie nabija km, nie pokazuje prędkości. Zbieg okoliczności? Nie zakładaj nowej pojezdzij a zobaczysz czy sie hałas uspokoi.Jesli tak to po problemie, jesli dalej bedzie to szukaj dalej. U mnie cisza jak w grobowcu. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:01. |