![]() |
Tak tylko rzuciłem temat o miejscu w Albanii, sprawa jest jeszcze otwarta co do miejsca startowego. Dwa lata temu byłem w Albanii w Shkoder samochodem i dojazd nie był jakiś straszny. Chcieliśmy się skupić tylko na drogach szutrowych w Albanii i dla zaoszczędzenia czasu i opon dojechać jak najbliżej. Sprawa się rozwija i dzisiaj padła nawet propozycja całej trasy na motocyklu przez BiH i Czarnogórę wtedy inne opony i przewaga asfaltu ( ja osobiście już byłem w Czarnogórze i Serbii) i nie chce mi się jeszcze raz jechać w te same miejsca wole coś nowego. Dojazd motocyklem do Albanii nie jest mi jakiś straszny tylko z urlopem zawsze licho. Ale temat dojrzewa i zobaczymy co będzie dalej, w końcu do wakacji jeszcze pół roku.
|
Jakie motorki zabieracie?
|
Cytat:
|
W takim razie pozostawienie motocykli jeszcze w Serbii jest dobrym rozwiązaniem.
Trasa przez Czarnogórę jest zdecydowanie widokowa, a z lawetą raczej nie pociśniecie. Nie wiem którędy jechałeś ale spokojnie można wymyślić inną traskę, tak żeby nie powtarzać. Możecie też dojechać do Albanii na kołach, np. przez Kosovo. W takim przypadku pomyśl nad pętlą z powrotem przez Czarnogórę. |
Cytat:
|
Ciekawy pomysł. Bede obserwował temat.
|
Cytat:
|
nad jeziorem Shkoderskim jest kemping, w połowie drogi z Shkodru do Kopliku. Tam powinno się dać zostawić mobila w rozsądnej cenie. My za miejsce namiotowe, dostęp do prysznicu i czegoś tam jeszcze płaciliśmy 4,5euro za dobę. Myślę, że za samo zostawienie mobila nie powinni dużo skasować.
|
ile dni planujesz wyjazd?
|
Termin mamy na 99% ustalony. Wyjazd 23.06 i powrót 2 (3).07. Co do dojazdu do Albanii to nadal nie wiem nic nowego, ciągle nie wiemy czy jedziemy na kołach czy na przyczepie.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:52. |