![]() |
Cytat:
|
miałem ją u siebie. Przed wyjazdem na Rumunię spalił mi się oryginał i w trybie pilnym kupiłem tą z linka. Sprzedawca zapewnił, że jest to produkt turecki na potrzeby marki niemieckiej :)
Na pompie dojechałem do Rumuni, ale samej Rumunii nie przetrwała-fakt, że teren był ciężki. Kwestia szczelności pozostawia dużo do życzenia - po kałużach nabrała wody i błota - w konsekwencji przerywała pracę i raz doszło do spalenia bezpiecznika zapłonu 10A. Zastanawiam się teraz czy wilgoć mogła spowodować aż takie zwarcie czy to coś w pompie się tak spięło Styki stykają się ze sobą pod takim kątem, że nie pracują całą powierzchnią styku tylko krawędziami, ale jeśli się nie mylę to zestawy naprawcze też są różnie wykonane. Zamówiłem już FACET, więc drugi raz nie kupię |
sluza, dzięki za rozjaśnienie sprawy. Takie miałem przeczucie co do tej pompy :)
To ja sobie chyba zanabędę Faceta albo oryginalną, jakby ktoś miał na sprzedej to chętnie przytulę. |
Cytat:
|
po wyczyszczeniu wróciłem na niej do Polski, ale ewidentnie coś z nią nie halo i kaprysi
|
Nabyłem niemiecką manufakturę "jako zapas" kiedy niebezpiecznie oryginał zaczął sygnalizować możliwość odmówienia "posługi". Zresztą nie pomyliłem się. Wróciłem na niej w ub. miesiącu ok 400 km. Jest zamontowana aktualnie w moto. Niespełna 1000 km. Jedyne co robiłem to musiałem zaraz po zakupie przedłużyć przewód - u minie nie dostawał do wtyczki zasilającej.
Na razie nie widzę różnicy. W oryginalnej wymieniłem już zestaw naprawczy i teraz czeka na "jak by co". |
dostałem odpowiedź, że ta pompa touramx to to samo co oryginał czyli Mitsubishi czyli macie oryginalną pompę ponad 2x taniej jak oryginał, ponieważ pompa nie jest dedykowana do AT może różnić się długością kabla, kostką lub biegunowością, pompa jest dedykowana do CBR600 1989-1990 oraz VT750 1997-2003,
|
Mialem dzis takie zdazenie a mianowicie,jade a afryka zaczyna slabnac az wkoncu zgasla,prubuje zapalic i nic,polozylem reke na pompie paliwa a ona stuka jak oszalala,mysle co jest styki wymienione 2000 km temu i taka niespodzianka,i co sie okazalo mialem mapnik na zbiorniku ktory ma delikatna skore nubuk(zamsz) uszczelnil korek paliwa i nie dostawalo sie powietrze do niego wiec powstalo podcisnienie w zbiorniku i pompa nie mogla zaciagnac paliwa,po odchyleniu mapnika zassalo i bylo ok,wiec podnioslem ten wichajster na korku od kluczyka zeby byl dostep powietrza i wszystko smiga.Taka duperela i unieruchomila afre.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:14. |