![]() |
A co się miał z tobą wadzić. Przecież to jasne, że jego Golf jest dla niego najlepszy, dlatego go kupił. Szybkość, psze Pana to nie wszystko.
Rosjanie mają takie powiedzenie: "tisze jediesz dalsze budiesz". Ile procent przejechanego dystansu zapierdalasz 200km/h na turystycznym enduro, czy to w offie czy po czarnym? Faziku, czekamy na jakieś newsy z tej premiery |
Hm, a takiej hondy nc700 nie uwzględnili w teście, chociaż większość firm kurierskich w Londynie w nie właśnie inwestuje. A z wszystkich punktów branych pod uwagę przez Motorrad tylko 3-ci punkt Angoli nie obchodzi.
|
Cytat:
:) |
Cytat:
|
Ja mysle ze dobry test, bo kryteria sa wspolne dla wszystkich motocykli.
1. koszt jazdy/km , max 25pkt - kazdy motocykl z testu potrzebuje opony, klocki i inne materialy eksploatacyjne. 2. spalanie l/km , max 5pkt - kazdy motocykl jedzie na paliwo 3. utrata wartosci pojazdu w %, max 10pkt - rynkowa wartosc mozna okreslic 4. wizyty w warsztacie/awarie , max 30pkt - tego nie trzeba tlumaczyc 5. zuzycie, stan motocykla , max 30pkt - rdza, pekajace gumy, siedzenie, matowienie lakieru. Z tego co przelecialem to testy byly robione dla wszystkich moto na szosie w podobnych warunkach i w lecie przez ostatnie 5 lat. 50000km to juz fajny przebieg, dla niektorych motocykli to juz poczatek konca :D Sa porownywane czyste liczby a nie uczucie typu: fajna zawiecha, przyspieszenie, zajebistsc. I nie wystepuje zdanie: z tych wszystkich motocykli beemka nie prowadzi we wszystkich kategoriach, ale uczucie jazdy na niej zmusza nas do postawienia jej na 1szym miejscu ;) A czy ten test zostal rzeczywiscie przeprowadzony rzetelnie to juz calkiem inna sprawa... A to pokazala honda dzis we frankfurcie :vis: http://www.honda.de/specials/mc/inte...rosstourer.jpg reszta tu: http://www.honda.de/specials/mc/intermot2014/honda.php ale jest nadzieja!! Nowa CRF 1000 ma byc pokazana w Milanie w 2015 :D :D |
Jakoś trudno mi uwierzyć, że tak samo jaka latali wariatami pokroju 1098, R1, czy GiXa 1000 kulali się HD Road Kingiem czy XT 660? :haha2:
Ciekaw jestem też jak im wyszły te koszta. Wg. ich danych sportowe litry palą od 5,9L/100km(gsxr 1000) do 6,8L 100/km? W praktyce te motocykle przy dynamicznej jeździe spokojnie wciągają średnio 10-10,5 litra na setkę. Do tego zjadają opony w oczach(a nie są tanie!), szybciej niż KTM 990/1190 TKC80tki przy mało oszczędnej jeździe na asfalcie, interwały serwisowe stosunkowo krótkie... W moim odczuciu te dane są z sufitu i sugerowane się końcowymi wynikami ma nie wiele więcej sensu niż przejmowanie się horoskopem. ;) |
Tylko Kat,a ten test to :haha2:
|
Cytat:
|
Fazik a na którym miejscu znalazła się.Afryka.. bo coś.nie mogę dostrzec..?
|
Ex1 - afryka bylaby na 1, strata na wartosci zerowa, malo pali, w serwisie ani razu, a usterki to przygoda dla wybrancow:) zuzycie przy asfaltowej turlance byloby tez zerowe - motocykla jak i opon.:) dlatego uwaza sie afre za motocykl ideal. (taki sarkazm z rana, a co..)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:34. |