![]() |
ja nie myje - nie wiem jak inni
|
Jeśli np. dysza jest przytkana, kanały niedrożne, przepustnica zasyfiona a powietrze fruwa bokami to nie wyregulujesz dobrze takiego gaźnika a co za tym idzie synchronizacja nie ma sensu.
|
druga sprawa, jak coś dobrze działa to tego nie rozkręcamy, żeby później nie było kuku :D
|
cyt. druga sprawa, jak coś dobrze działa to tego nie rozkręcamy, żeby później nie było kuku
to rowniez delikatnie probowalem zasugerowac :) |
Wiesz. membrana działa dobrze do momentu pęknięcia.
|
strasznie pesymistycznie do tego podchodzisz...
|
w AT pękła membrana
w KTM zdążyłem wymienić jak już wskazywała na stan "zaraz mnie szlag trafi". :) Nie no pesymistycznie czy nie pesymistycznie zmierzam do tego, że przy synchronizacji warto rozebrać to na części, sprawdzić, wymyć złożyć i potem regulować. Wiele dziwnych problemów w AT wynika z nieprawidłowej pracy gaźników, a jazda np. na zubożonej mieszance może się kiepsko skończyć po dłuższym czasie. Trzeba dbać o sprzęta. A gaźnik to nie prom kosmiczny :). No i nadmiar wiedzy jeszcze nikogo nie zabił (pomijam spiski CIA). |
Cytat:
|
odkrecam 3 sruby krzyzakowe trzymajace blaszke na ktorej jest osadzony TPS. o zadnych sprezynkach przy TPS nic nie wiem.
|
A ja mam pytanie o aircut.
Do rd 03 i 04 są zestawy naprawcze. A co z rd07? Jak sprawdzić ich kondycję? Bo tak tylko je odkręcam, potem przykręcam... |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:25. |