![]() |
Osmand jest bardzo fajny, jednak na starszych telefonach jest duża szansa, że będzie się co chwila wysypywał.
Sygic jest fajną, intuicyjną nawigacją opartą na mapach tom toma. Działa offline a mapy są stosunkowo niedrogie. |
Na iOS i na Androida uzywam Osmand. Dla mnie nie ma nic lepszego. Tracki przygotowuje sobie na http://www.gpsies.com/ albo na http://motoplaner.de/ i smiga zajebiscie.
A do tego ma fajny ficzer - reverse track. Dojechalem z kumplem do miejsca docelowego i chcielismy sie jeszcze pokrecic po tej samej trasie bo ost. km byly wypasione i jeden przycisk i jazda z powrotem :) Kamyk |
igo8 bardzo ladnie dziala i map jest sporo
|
sygic nie koniecznie - znajomy kupił i okazało się, że potrzebuje połączenia do sprawdzania licencji...
|
Ja mam HERE od kilku lat i jest super na droge. Za darmo taka nawigacja jak w samochodzie.
Brakuje oczywiscie: - Wgrywanie/zgrywanie GPX - Wysokosc - przygotowanie sladu |
ja wiem, że offtopic. ale może.
Używam mimo wszystko google maps. Mam pakiet internetu na całe EU więc nie przejmuję się danymi. W każdej chwili można kliknąć ikonę, która wybierze 2 alternatywne drogi zależnie od warunków w danej chwili. Chyba najbardziej aktualne mapy i korki. Można mieć mapę offline, ale co z Yanosikiem? Obowiązkowo na moto mam odpalone google maps i Yanosika. (ps. yanosik ma funkcję, która go uruchamia po podłaczeniu zestawu bluetooth) |
Cytat:
Korzystam z Sygica i bardzo sobie chwalę - szczególnie jak popatrzysz na cene i dożywotnie aktualizacje. Poleciłem też kilku znajomym i wszyscy zadowoleni. |
Osmand polecam .
Kamyk a możesz analfabecie smartfonowemu wytłumaczyć bliżej jak robisz/planujesz te tracki ? |
Łoo matkoo , ale odzew :) dzięki :Thumbs_Up:
Szkoda że tyle piszecie w obcym dla mnie języku :) idę się "napaczeć" i coś wybrać. Dzięki wielkie , pozdrawiam |
A może mi ktoś wytłumaczyć jak w Osmandzie zrobić tak by mapa na ekranie jechała razem ze mną? Mianowicie chodzi o to, że jakiś czas temu jechałam po sladzie, włączyłam nawigowanie po sladzie czy coś podobnego. Niestety moja strzałka nie jechała razem ze mną, musiałam mapę przesuwać ręcznie. Tak musi być?
wytapatalkowano |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:13. |