Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Przygotowania do wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Zbieram informacje na temat przekroczenia granicy w Bosni i hercegowinie (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=24351)

Poncki 20.07.2015 11:32

Napisz do moderatora to poprawi :)

spider2you 20.07.2015 18:28

Specjalnie dla Ciebie kolego przekroczyłem granicę z Bośnią i Hercegowiną na dowód osobisty (choć paszport był) i powiem Ci, że żadnych kłopotów nie miałem.
Wszystko bez problemów i jakichkolwiek obiekcji.
Kazali pokazać zieloną kartę i przy wjeździe do Czarnogóry zainkasowali 3 euraski od auta.
Spokojnie Twoja dziwczyna wjedzie na dowód.

Pozdrawiam z upalnego Ulcinj - 37 stopni w cieniu!!!!!

tombronek 21.07.2015 12:48

Tu masz ważne informacje: http://bosnia.i.hercegowina.geozeta.pl/wizy

Najważniejsze, co tam jest napisane to to, że choć granicę można oficjalnie przekroczyć tylko z dowodem, warto też wziąć paszport.

I to, że formalnie musisz okazać, że masz 50 euro na każdy dzień pobytu. Wiecie może, czy to faktycznie sprawdzają?

Ludwik Perney 21.07.2015 12:55

Nie martw się, nawet jeśli potrzebny jest paszport, nie wiedzie tylko Twoja dziewczyna ;)

spider2you 22.07.2015 17:57

Chłopaki bez spiny. Do Bośni wjeżdża się jak do normalnego, cywilizowanego kraju, choć przejścia graniczne są z nie najwyższej półki ;)
Nie trzeba żadnych informacji ile masz kasy i innych głupot. Masz mieć zieloną kartę i dowód lub paszport i tyle.
Wczoraj byłem w Albanii i też na dowód się wjeżdża.

P.S.
Przyjechałem ojca samochodem i nikt nie pytał także o żadne upoważnienie, a słyszałem, że trzeba. Większość graniczników ma "wywalone" ;) Do Albanii jak wjeżdżałem, to nawet dokumentów nie pokazałem, spisali numer auta i ilość osób i kiwali, aby jechać dalej. Przejście trwało 1 minutę.

PszemekADV 31.07.2015 09:30

Cytat:

Napisał Ludwik Perney (Post 440948)
Nie martw się, nawet jeśli potrzebny jest paszport, nie wiedzie tylko Twoja dziewczyna ;)

HAHA! Make my day mistrzu :):D:D:D

Cytat:

Napisał spider2you (Post 440831)
Specjalnie dla Ciebie kolego przekroczyłem granicę z Bośnią i Hercegowiną na dowód osobisty (choć paszport był) i powiem Ci, że żadnych kłopotów nie miałem.
Wszystko bez problemów i jakichkolwiek obiekcji.
Kazali pokazać zieloną kartę i przy wjeździe do Czarnogóry zainkasowali 3 euraski od auta.
Spokojnie Twoja dziwczyna wjedzie na dowód.

Pozdrawiam z upalnego Ulcinj - 37 stopni w cieniu!!!!!

Dzięki za sprawdzenie przy najbliższej okazji się odwdzięczę ;)

To trzymaj tam temperaturę dla nas :) Jeszcze trochę i wyjazd :at:

JaroGL 10.08.2015 20:47

Ciekawy temat ;) Powiem szczerze, że nigdy nie przyszło mi do głowy żeby spróbować przekraczać granicę Bośni na dowód. Zawsze z automatu dawałem paszport :Sarcastic:
Tydzień temu wracałem z Czarnogóry takim mało znanym przejściem to nawet zieloną kartę chcieli na przyczepę :mur:, ale bagażów nie trzepali. Potem żałowałem, że nie przemyciłem czterech syryjczyków w przyczepie po 1 000 euro za szt. :D

spider2you 11.08.2015 01:08

JaroGL, tylko Hungary by Cię skasowały z Syryjczykami, bo nas trzepali na mały przejściu, a z drugiej strony odsyłali wszystkich Niemców i Szwajcarów z brodami i mówiących po serbsku lub albańsku :)
Akcja była na maxa, bo za Szeged przejśscie, to wielkie pozamykali i wszystkich wywalili - masakra była na tym moim małym przejściu.

CzarnyEZG 18.08.2015 16:34

Skoro wiesz już, że do BiH oraz dalej (Czarnogóra i Albania) wjedziesz na dowód (Sprawdziłem w zeszłym roku) to koniecznie pamiętaj, że MUSISZ mieć zieloną kartę i ubezpieczenie ważne co najmniej miesiąc od momentu wjazdu (wjazd do BiH)

Poncki 18.08.2015 16:56

Jechałem ostatnio na trasie Węgry - Chorwacja - Bośnia - Czarnogóra - Serbia - Węgry.
W zasadzie nigdzie nie musiałem wysiadać z samochodu.
Na granicy Serbia - Węgry postaliśmy ze 20 minut i trzeba było podnieść plandekę.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:20.