![]() |
U mnie po wymianie termostatu ,orginal,czujnika temperatury i czujnika wentylatora zaczął wentylator zalanczac się w połowie skali a nie jak było wcześniej u góry.
|
Mam problem ze wskazaniem temperatury. Wskazówka jest martwa.
Sprawdziłem zegar na krótko i wskaźnik działa (do masy od strony czujnika i wskazówka idzie w górę). Wymieniłem czujnik przez chwilę działał (ale to było zimą, więc chyba, bo raczej trudno było coś pokazywać). Po zimie myślałem, może jakiś wadliwy, kupiłem drugi. Pomiary na obu czujnikach pokazują, że raczej powinny być dobre. Jestem więc głupi, bo nie mam pojęcia co to może być. |
To wygląda, jakby jakaś przerwa była na kabelku / złączce.
|
Cytat:
|
A "masowałeś" do ramy, silnika, czy do obudowy termostatu (w paru Hondach tak miałem - umiejscowienie czujnika - nie wiem, czy u Ciebie jest tak samo).
Może ten element, w który wkręcony jest czujnik nie ma dobrej masy ??? Tak sobie gdybam, chcąc jednak pomóc... |
Połącz na próbę przewodem korpus czujnika temperatury (tego wkręconego w termostat) z korpusem silnika, lub minusa na aku
Pisaliśmy prawie w tym samym czasie:) |
Ze wskazówką temperatury ten typ chyba tak ma heh, też miałem problemy, czyściłem ten pin od czujnika, oczka i śruby od wskaźnika, naprawiło się a i tak nieraz potrafi focha strzelić hah
|
Jednak kabel, coś w nim nie tak, będę szukał. No nie ma cudów po prostu.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:09. |