![]() |
Cytat:
|
Witam.wałek wygląda da dużo wiekszy przebieg,moja ma ponad 100000 km i wałek w lepszym stanie nie mówiąc o luzach wzdluznych.A on ma luzy we wszystkie strony wiec nowy zimering uszczelniacz zostanie moment rozkalibrowany i zacznie puszczac olej i mysle ze tam jest coś nie tak z lozyskiem ale lepiej podjechać do ogarnietego mechanika niech zerknie.
|
Przejrzałem dział Silnik, sprzęgło, skrzynia i nie mogę namierzyć tego wątku z wymianą łożyska wałka zdawczego od zewnątrz.
Na temat likwidacji luzów na samym wałku jest kilka tematów. |
Na filmie widac ze jest tam nie tylko luz poprzeczny , ale i wzdłużny . łozysko i uszczelniacz do wymiany .I nie jest to smar z łańcucha
|
Napisy na dole silnika, miałem bliski kontakt z paroma silnikami i na każdym były takie napisy, także luz ;)
Co do łożyska i wałka: wałek spoko - rób jak piszą wyżej. Wymień łożysko które się da bez rozpoławiania silnika (mi wydaje się że łożyska wałka zdawczego nie da się wymienić z zewnątrz, przynajmniej tak jest w 650) + nowy uszczelniacz. Zobaczymy, może akurat załatwi to temat. PS: Jak piałem pierwszą afre i zobaczyłem te oznaczenia na dole silnika to dwie noce nie spałem ... :D |
A jeśli to jakieś pocieszenie to zobacz sobie ten :D
Oczywiście to nie mój .. http://africatwin.com.pl/attachment....4&d=1422023399 |
Romik ten wałek jeszcze sporo może, ogarnij łożysko i będziesz latał aż miło i to długo:D
Pozdrawiam |
Przebieg może być ok tylko ktoś latał w dwie osoby na łańcuchu co ma centymetr luzu i zajebał wałek i łożysko ;)
|
1 Załącznik(ów)
I pewnie tak było,mój wygląda tak a ma ponad 104 tyś nalatane.
|
Jak dla mnie wałeczek naruszony ale dramatu nie ma. Wymień łożysko i simmer. Nową zębatkę możesz jak wcześniej pisali koledzy wkleić i zapomnieć na kolejne 10k. Warto ją wymieniać co taki dystans bez względu na stan. Dobrze to robi wałeczkowi. Moja AT ma nalatane 56k, wałek delikatnie ruszony, mam wklejoną zębatkę by go właśnie szanować.
Do roboty i uszy do góry :D |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:59. |