![]() |
Bigboykr, na ile Tobie starczył 908rr na tyle? I jak oceniasz przód na asfalcie w porównaniu z K60 Scout?
|
Tyłem 908RR zrobiłem 6 tyś km (jak chcesz zobaczyć jak wygląda to po prostu wpadnij kiedyś, bo widzę, że z Krakowa jesteś). Trochę wyząbkowany, ale jeszcze ujdzie. Przód zrobiłem na 908 tyle samo. Tu już widać mocniejsze zużycie. Czyli można by przyjąć, że tył wystarczy na jakieś 10 tyś max a przodu zużyjesz na ten czas dwie opony.
Generalnie na KTM pewniej się czułem na 908 komplecie niż na K60. Mówię o asfalcie, bo w terenie to już w ogóle nie ma porównania. 908 na Węgrzech w górach Bukowych zamknąłem i przód i tył jadać z pasażerem. Żadnego uślizgu przy tym. Uważam, że to opony idealne, tylko drogie. |
https://photos-5.dropbox.com/t/2/AAD...68&size_mode=3
E10 po 7tys raczej delikatnego obchodzenia sie z gazem |
Polecam tył Mitas 09 Dakar przy 11tys 20off/80on widać jeszcze bieznik kostki. Sądze, ze przy 12tys bieznik znika i robi się opona szosowa. Sprawdzone w tym roku w afryce na afryce.
|
A propos pytania kiedy jest koniec opony to staraj się nie zejść poniżej 2-giego płótna :D
Aha i napisze po raz setny, że k60 dużo lepszy niż e09. To znaczy, że nie zrobisz na e09 nic więcej niż na k60, a haidenau dużo lepiej się zachowuje na asfalcie i szutrze. |
Bicio - ja nie pytam o koniec opony w rozumieniu prawa, rozsądku itp.. Właściwie to ja wiem kiedy DLA MNIE jest koniec opony, co zresztą napisałem. Pytanie zadałem, bo to chyba istotne przy opiniowaniu przebiegu opon, kiedy dla kogoś polecającego/pytającego jest koniec opony...po co wprowadzać w błąd, kiedy można precyzyjnie? ;)
Tym bardziej, że definicja końca opony może być różna i lepiej o tym w czarnej D się nie przekonać. |
Cytat:
Ja się tam nie znam ale na trasę K60 SCOT w 990 ADV sprawowała się rewelacyjnie. Bardzo dziwi mnie Twoja wypowiedź. Dodam tylko że jest różnica między K60 a K60 SCOT Pozdro |
Cytat:
|
Cytat:
Uwaga :osy: Dlia mnie e09 to taki emerycki odpychacz w piachu:D |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:57. |