Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   blokada tarczy hamulcowej (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=26112)

Dzieju 13.03.2016 21:39

Cytat:

Napisał puszek (Post 474263)
I wiedz jeszcze,że jak sobie zapomnisz o blokadzie to tarcze masz do wymiany.

Na przednich tarczach nie ma takiego ryzyka, jeśli będzie to tylko przepchanie motocykla do przodu ( symetryczne oparcie o zacisk ) , cofając zaczepienie o lagę może skrzywić.
Na tylnej może pogiąć tarczę jeśli się cofnie z blokadą ( skoszenie poprzez uderzenie w wahacz , dawno temu tak sobie załatwiłem tylną) do przodu nikłe skutki.
Pomijam próbę ruszenia już na biegu wtedy uderzenie może coś tam zrobić ale nie zawsze od razu popsuć.

Ale skoro broń czasem niby sama strzela to i zbieg okoliczności może popsuć to co nie powinno się zepsuć .

bass 13.03.2016 21:47

A te decybele co blokada ma nimi odstraszać się zalepia gumą do żucia i nic nie słychać. Takie blokady to strata kasy i często przypadkowe uszkodzenie tarczy o którym napisał Puszek.
No i kto w Polsce ukradnie takiego starocia jak afryka? No chyba, że te nową.

Dzieju 13.03.2016 21:56

Cytat:

Napisał bass (Post 474289)
No i kto w Polsce ukradnie takiego starocia jak afryka? No chyba, że te nową.

No właśnie dlatego ze porównają z nową i docenią starą :)

barthelemi1 14.03.2016 00:34

Dzięki wszystkim za zaangażowanie i podpowiedzi. Przemysle sprawe. Mam nadzieje do zobaczenia!

Czubek 15.07.2016 22:54

A ja dziś kupiłem Oxforda heavy duty i łańcuch świetny tylko kłódka otwiera się nawet od wykałaczki :/ 160 płn w pissss du. muszę teraz jakaś nowa kłódkę obczaić

Jakieś pomysły ?

voxan69 20.07.2016 14:15

Gruby lancuch typu groszek w sklepie metalowym, kawalek termokurcza co by felgi nie rysowalo i porzadna klodka zalatwi sprawe ;-)

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

jorge 20.07.2016 14:54

Mam Abusa - z detektorem + alarmem - zawsze wiem ,że jest bo drze ryja jakby co. Używam jej wyłącznie jako straszak dla dzieci - na wyjazdach i jako uzupełnienie innego zabezpieczenia. Jest BDB, ale bardzo droga.

Kobra 20.07.2016 15:06

Używam patentu z łańcuchem i kłódka. Z tym że zamiast termokurcza użyłem dętki rowerowej dla ochrony rowerów, do tego używam jak żonie zajumali rower zabezpieczony kłódka marketowa.

Mieciek 21.07.2016 08:09

A jaki to jest łańcuch typu groszek? Jak moge sprawdzic ( ile moze kosztowac metr) takiego łancucha w metalowym zeby było wiadomo ze to dobra hartowana stal a nie jakiś gównolit?

voxan69 21.07.2016 09:03

Tego typu lancuchy zaklada sie na kola pojazdow pracujacych w lesie, na pewno jest mocniejszy od lancuszkow z allegro, idz zapytaj, poogladaj i dotknij, bedziesz mial przynajmniej jakis obraz

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:59.