![]() |
Oczywiście jeśli ktoś nie ma centralki trzeba postawić moto do pionu i w takiej pozycji mierzyć.
|
jarek: na pewno nie na centralce. Na centralce mierzy sie w motocyklach TYLKO jesli sa w te podstawke wyposazone fabrycznie. W afri stawiasz w pionie na kolach, wkladasz bagnet (nie wkrecasz) i mierzysz.
Jakbys mierzyl na centralce, to mialbys "niedomiar oleju - bagnet umieszczony w tylnej czesci silnika, a przechylenie motocyklado przodu (kolo tylne w gorze). |
W tej polskiej instrukcji zamieszczonej na stronce pisze że na centralce ....
http://img267.imageshack.us/img267/5...ieolejuhe5.jpg |
W takim razie w instrukcji jest blad :P
A na powaznie, to sam tez tak kiedys myslalem. Do czasu jak zmienialem olej na centralnej podstwce. wlalem, tak zeby miec odpowiedni stan na bagnecie. Po czym po postawieniu motocykla "na kolach" okazalo sie , ze oleju jest duuuzo za duzo. |
Ja też sprawdzam na kołach mimo że mam centralkę ...
|
hmm, wszystko to prawda....,też sie dziwiłem temu textowi w manualce...i faktycznie, przy pomiarze na centralce zawsze coś tam brakowało....jednym słowem- ważniejsza praktyka niż pierdoły w instrukcjach....pzdr
|
Mhm, z ta centralka to chlopaki przesadzili... zwlaszcza gdyby ktos to wzial sobie do serca i szarpnal sie na podstawke zeby olej dobrze sprawdzac :haha2:
|
Na centralce pasuje 100% bo : jak sie wleje nowy olej i wymieni filtr to dokladnie pokaze max . (2,6 litra oleju wlewamy jak pisze instrukcja)
|
Orientuje się ktoś ile trzeba dolać oleju, żeby z minimum na bagnecie zrobiło się maximum?
RD03 |
400ml
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:14. |