![]() |
Nie prowokuj , w innym temacie napisałem że na ostatniej małej 570km przejażdżce , wyszło 4.55 i 4.85.
Nie raz w deszczu parę godzin i żadnych problemów kontaktowych. Ten jeden raz na bezdotykówce musiałem przypadkiem wbić trochę wody pod ciśnieniem w jakiś zakamarek np. przycisk rozrusznika , skoro z pychu normalnie zagadała. Ale to nie ważne , ważne że od 13 lat mnie wozi :) |
Ja swoją bardzo często myje na ciśnieniowej, czasem bez paru plastików jak zgubię akurat i nigdy nie odmówiła posłuszeństwa :) Trójkę atakują na forum, świat się kończy
|
Nikt nie atakuje trójeczki - może mam jakies kable WN od poloneza :D
Zimą to poprawię . |
No i przyszedł czas serwisu - kupiłem nowe świece itd. Bak zwalony i tak korzystając z okazji posprawdzałem iskrę na wszystkich fajkach i na wszystkich jest ok - strzela a iskra "konia by zabiła " Przejażdżka i niespodzianka - dp około 4 tys obr ciągną normalnie 2 cylindry , powyżej 4 jeden gaśnie i przerywac zaczyna .. - na jałowych chodza oba - juz teraz całkiem zdurniałem co może byc przyczyną . Może przyczyna jest w gaźnikach ? nie elektryce ? Zgasiłem światło w garażu i nie widać podczas pracy silnika żadnych przebić z kabla .
http://images84.fotosik.pl/179/916edd1249649398gen.jpg Przy okazji - czy wymiana świecy w przednim cylindrze ( lewej ) wymaga jakiegos specjalnego klucza ? Siedzi tam dość głęboko , odkręciłem lewa chłodniczkę i za ch..nie moge nałożyc klucza ( 18 ) na świecę . Po godzinie się poddałem . Czym / jak ja wykręcić ? |
Polecam oryginalny klucz do świec pana "Hądy" - z kompletu trampkowego pasuje jak ulał
|
Spróbuj podmienić moduły, moduł.
|
Nie czytałem całego wątku - dawno już nie mam rd03.
Ale kiedyś miałem podobny objaw "nieciągnięcia" powyżej iluś obrotów wtedy miałem zapchany filtr powietrza. |
Filtr nówka .
Edit Moduły podmienione miejscami - dalej to samo - dzisiaj rozbiórka gaźników Szkoda że podczas jazdy nie wiadomu który garnek szwankuje Edit Klucz , z pomoca tego szanownego forum, zrobiłem sam , tak - do brico i najtańszy klucz 18 rurkowy blaszany za 10 zł Uciąłem go na 6 cm i dospawałem śrubę centrycznie na klucz 17 tak że całość ma 12 cm - odkręca /zakręca wszystkie 4 świece :) Problem przerywania jednego rarka rozwiązany póki co - był w gaźnikach . |
Cytat:
|
Dzieju, a mozna z Twojej afrzki jakies "osczednosci" zakupic? :D :D bo to spalanie to to Panie jak w tych nowych tirach
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:45. |