Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   NAT - Warsztat (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=171)
-   -   Scottoiler (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=29443)

VIPER 09.06.2017 01:43

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał A.R.T. (Post 534429)
Macie zamontowane to to, czy używacie spraya ?
jeśli macie to gdzie kupowaliście ASO czy poza .
dystrybutor scottoilera na Polskę, aktualnie -brak towaru
miałem zamontowanego w f800gs i byłem zadowolony , najchętniej kupiłbym sobie na wolnym rynku i zamontował sam(mowa o wersji V) ale nie wiem jak to się ma do gwarancji.
ktoś coś na ten temat?

A może Scottoiler eSystem V2 ?
Tani nie jest, to fakt - ale:
1. przewodów ciąć nie trzeba,
2. regulacja dozowania - przyciskiem
3. dozowanie można całkowicie wyłączyć
4. monitorowanie stanu oleju w zbiorniczku - na wyświetlaczu (100%, 75%, 50%, 25%)
5. automatyczne wyłączenie pompki przy zbyt małej ilości oleju
6. wyposażony jest w czujnik wibracji i akcelerometr. Dawka oleju podawana na łańcuch mierzona jest bardzo precyzyjnie
7. system działa tylko w czasie jazdy
8. ...
9. ...
10. Termometr (na wyświetlaczu) - nie przekłamuje temperatury.

minusy? widzę jeden:
1. musi być na stałe podpięty do "prądu", bo inaczej urządzenie zapomina ustawienia - konieczność ponownego wprowadzenia ustawień i kalibracji - czas 22 sek ;)
(pobór prądu z akumulatora mniejszy niż w przypadku alarmu).

co do gwarancji -Scottoiler eSystem V2 można montować samemu, nie można modyfikować przewodów elektrycznych - podłączenie bezpośrednio do akumulatora.

Wszystko co jest w zestawie pasuje do CRF1000, można dokupić podwójną dyszę, tzw. DUAL INJECTOR
Kupowałem w Inter Motors - dali dobrą cenę.

Załącznik 71227

radiolog 09.06.2017 09:54

Dobrą, czyli jaką?

VIPER 10.06.2017 09:54

dobra - czyli oczekiwana przez klienta :D

madafakinges 10.06.2017 10:07

Przecież to grubo ponad 1000 kosztuje... motooiler jest za 1/3ceny i wspieramy rodzimą produkcje.

VIPER 10.06.2017 10:19

a i zakres regulacyjny oferowany przez Motooilera pozwala na wykorzystywanie jednego, zwykłego oleju przekładniowego przez okrągły rok; Motooiler nie tylko smaruje łańcuch. Sprawia również, że łańcuch jest utrzymywany w czystości. ;)

A.R.T. 10.06.2017 10:21

Zdecydowanie jestem za wersją standardową-podciśnieniową, używałem przez 4 lata, regulacja banalnie prosta ,ograniczona do minimum jak dla mnie wystarczajaca.
No i odpada dodatkowa elektronika .

VIPER 10.06.2017 10:47

To mi się podoba :at:

Mhv 10.06.2017 10:47

Zbędny gadżet. Łańcuch trzeba czasem wyczyścić i posprejować żeby nie zardzewiał. Szczególnie po deszczu. Przyklejający się kurz i brud bynajmniej nie przedłużają żywotności, łańcuch jest nasmarowany od wewnątrz, rolki mają się obracać, wystarczy.:)

inny temat, ale olejarki od NAT chyba nie da się przecież zamontować do innych moto......;)
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=29463

madafakinges 10.06.2017 10:50

Moim zdaniem olejarka to nie gadżet i na pewno sobie zamontuje, wkurwia mnie mycie oklejonego szprejem i kurzem łańcucha, smarowany automatycznie olejem zawsze będzie czysty i nasmarowany.

Kupowanie smarowniczek za 1500 rzeczywiście mija się z celem, ale za 200zł można spokojnie wyrwać używanego scotoilera i to już jest super cena biorąc pod uwagę, że to tyle co 4-5 puszek spreju.

Mhv 10.06.2017 10:59

Bo do oleju się nie przykleja kurz i brud?
Nikogo na siłę nie przekonuję, ale łańcuchów motocyklowych się wg mnie praktycznie nie smaruje (tylko po deszczu żeby nie zardzewiał).
Ja robię tak - jak wracam z offa to mycie ciśnieniowe moto i na koniec czasem psiknę. Koniec. Tak robiłem z AT i na jednym napędzie zrobiła 30tkm w moich rękach (kupiłem i sprzedałem z tym samym łańcuchem, zmieniałem tylko przełożenia)..over

Łańcuch jest nasmarowany od środka i ma uszczelki. Rolki mają się obracać przy kontakcie z zębatką. Jak będzie suchy to naprawdę będzie bardziej czysty..to nie przegub stara 66 gdzie trzeba napakować smaru ŁT43 do pełna. Nikt nikomu nie zabrania, tylko po co?:)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:22.