![]() |
A ja widziałem jak w jednej afryce ktoś wcisnął tarcze hamulcową pomiędzy zacisk i klocek , zamiast pomiędzy dwa klocki
Było to na jednym rajdzie podlaskim, palcem ie będę pokazywał kto to był :D |
kolega odebral tak motocykl z autoryzowanego seerwisu yamahy: tloczki-tarcza-klocek-klocek-zacisk. przyjechal do mnie bo strasznie to piszczalo i nie chcialo hamowac. zniszczylo tloczki i pokaleczylo tarcze.
|
Fakt... nie pomyślałem, że można źle założyć koło :)
|
płyn jest w normie , prowadnice są posmarowane, będę dalej sprawdzał.
tłoczki pracują poprawnie, klocki już się przegrzały maja niebieski kolor - marki TRW ( prawie nowe ) trochę się denerwuje bo 8 lipca jadę do Chorwacji |
no to przeciez napisalismy Ci jak 'ksiadz hance' co zrobic :)
a napisz jeszcze ktora to tarcza - prawa czy lewa bo nie wspomniales |
Po pierwsze edytuj posty
po drugie napisz skąd jesteś po trzecie jak nie wiesz o co biega (tak wygląda) - jedź do warsztatu, hamulce to nie zabawa powodzenia |
Część jestem z Szczecinka a z tymi hamulcami walczę u mechanika, tylko wszystko wydaję się działać poprawnie. Dzięki za podpowiedzi
|
handbary masz seryjne?
jeśli nie, to czy klamka nie opiera się o handbar ? |
Handbary są seryjne i nie przeszkadzają, dziś po pracy wracam do garażu z kolegą mechanikiem motocyklowym :)
|
A propo handbarów... gdzieś słyszałem taką anegdotę, że był se koleś co mu muliło jego cruisera przy wyższych prędkościach. Po wielu nieprzespanych nocach i wszystkich opcjach odhaczonych stwierdzono, że miał tak długie frędzle przyczepione do klamek że mu lekko naciskało na hamulcy i sprzęgło.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:10. |