![]() |
Lewa seria była w zeszłym roku. Shimmy przy pewnych prędkościach a tył mi po prostu popękał. Podłużne pęknięcia były praktycznie na całej oponie. W tym roku brałem tylko tył i wszystko ok. Chłopaki miały nowe komplety (przód/tył) i nikt nie zgłaszał jakichkolwiek uwag.
|
Na gumie K60 z 2015 roku miałem też shimmy. Także to nie kwestia rocznika raczej. Po zmianie opon w kacie na pirelli scorpion a/t problem zniknął.
|
Chyba komplet k60 będzie sensownym rozwiązaniem na wyprawy głownie po czarnym.
Myślałem o mitasach E07 ale są straszne rozbieżne opinie na ich temat. Czy w oponach z nowych roczników nie występuje to trzepanie kierownicą i shimma? |
Heidenau K60 scout
Ja jestem mega zadowolona z kompletu tkc80 i k60. Opony mają 15 tysięcy, przejechały trasę do Tadżykistanu i z powrotem bez żadnego kapcia.
A wczoraj całkiem spoko radziły sobie na błotnistej Jurze :P Shimmy nie stwierdziłam. Opony dot 2018. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9a53234ee8.jpg Rozmyślam ponowne kupno tego kompletu :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Mam 3k km najechane i nic się nie dzieje
|
też używam K60 Scouty głównie po asfalcie i nic się nie dzieje. Przejechane ponad 8k km na nich.
|
Ma ktoś założone w xvr 750 z przodu, nie ma shimmy?
Jeszcze dopytam, mają być z paskiem po środku czy bez, bo są dwa rodzaje? |
Cytat:
130 paska nie ma - teoretycznie lepsza poza asfaltem. Ja lubię te opony, ale przód jak na swoje marne właściwości w offie zdecydowanie za głośno wyje na asfalcie. |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Załącznik 87383 Jak k60 wyje z przodu to może mitas 07 na przód? |
Tak, ale 18'
Mitasów na przodzię osobiście się boję. Po heidenau założyłem na przód michelin sirac - na asfalcie bardzo dobrze, cicho przede wszystkim, poza nim moim zdaniem lepiej od jodełki heidenała. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:35. |