![]() |
Ja bym poczekał do Bajzlu, kiedyś wyrwałem tam nowy akumulator do XL600 za 40 zł ;)
|
YUASA - 6lat - bez najmniejszego problemu. Nie kombinuj. Poczytaj Historie Lewara z Gruzji 2006 (Stron aGłowna Puffa)
|
Mojemu szwagrowi nówkę Yuase w 300 km załatwił regulator....
|
Cytat:
Jak ładował 20V to sie nie dziwie, zaden by nie wytrzymał... |
Cytat:
Zamontujesz i zapominasz. Nie można doładowywać zwykłą ładowarką bo szlag tafi akumulator |
Unibat
Panowie dzieki za pomoc.
W koncu kupilem Unibata za 100 zeta i zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak padnie to oddam na gwarancje i heja. Chetnie bym kupil yuase ale moja plynnosc finansowa osiadla na mieliznie... Jak cos bedzie nie tak to sie pochwale. |
Cytat:
I nie ma BATA! Czy unibata... przerobiłem to to już kiedyś. RADA: Korzystać z doświadczeń (błędów) innych - w rezultacie mniej portfel ucierpi. |
Ponawiam wątek, bo też właśnie szukam aku do mojej RD04. Co do maksymalnych wymiarów aku do tego modelu to 135/90/170 (szer/głębokość/wys). Są to maksymalne wymiary aku jaki tu wejdzie, u mnie orginalny ma 133/88/167. Wysokość podana wraz z biegunami akumulatora.
Szukam żelowego akumulatora (w sensie: bezobsługowego) o podobnych wymiarach ("+" po lewej stronie) i jeśli ktoś już ten temat przerabiał to proszę o pomoc, bo niestety nigdzie nie mogę znależć żelowego odpowiednika do RD04 :( |
żelowego nei szukaj, bo na pewno nie znajdziesz. Nie myl żelowego z bezobsługowym. Ale bezobsługowy to też będzie problem. Poszukam jutro w robocie.
|
Swego czasu szukałem "żelowego" do 4ki, ale niestety nie ma takiego aku. o takich wymiarach:(-owszem do 7ki są.Byłem w centrum akumulatorów w Józefowie kolo Warszawy i pan zaglądał we wszystkie katalogi jakie miał, niestety nie znalazł.Koszt nowego to ok. 100pln
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:06. |