![]() |
Ja się mocno nad tym zastanawiałem w tym roku. Trzymała mnie tylko kasa, Wybrałem co innego. Następny komplet to będzie to , chyba że ich już nie będzie. Tak jak Radio pisze, zawsze jesteś suchy, zdejmiesz zewnętrzną warstwę i po kłopocie. W tym roku jechałem cały dzień w deszczu. I co z tego, że miąłem goretex. Zewnętrzna warstwa była namoknięta i wyschła tylko dlatego, że spałem w domku zogrzewaniem. A gdyby był namiot ??? Z drugiej strony w ciepłe dni nie masz membrany i dobra wentylacje i wszystko ok.
|
Cytat:
|
Chemik wiem, elaborat musi być
od dawna pamiętam, ze niewinne pytanie zmieniało się w epopeje nie zawsze na temat:) Luk2Asz- jeździłeś w tym zestawie czy innym? Piniondze to nie wszystko:) |
Cytat:
Następnym razem kupię raczej Touratecha. Macałem to w Bielsku i mnie przekonało bardziej niż Klim. W klimie membrane masz na stałe, w Touratechu zewnętrzna kurtkę zdejmiesz jak nie potrzebujesz. A 80 % jej nie potrzebujesz. Ta kurtka działa jak kondom tyle że ma gore, a kondom to nic jak sauna i to w deszczu. No i zaleta taka, że ta zewnętrzna kurtka z Gore jest prasowana co powoduje, że nie nasiąka. JAk masz kasę to ja bierz. |
Taki podwójny model ma też Heineken Gericke. Kurtka zewnętrzna z membraną, a wewnętrzna przewiewna.
https://www.hein-gericke-outlet.com/...ck-orange.html Pozdrowienia D Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
I Held kurtka Carese 2 i spodnie Torno 2.
|
wszystko pieknie ale czy ktoś powie jak w touratechu z tą podstawową kurtka bez kurtki na deszcz w chłodne dni typu 5st. ??
(spodni juz troche przerobiłem i jakoś nigdy nie miałem problemu z zimnem ale z kurtką zawsze problem) :/ |
PS. ta kurtka z gericka to moim zdaniem badziewie z membraną sympatex z ceną za jaką ją oferują ......
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale trzeba sobie powiedzieć że lepiej to robi w chłód i deszcz niż w upały. Dzisiaj zrobiłem 520km i wielki spokój. Oczywiście miałem na sobie też dwa komplety ciepłej bielizny. :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:34. |