![]() |
1 Załącznik(ów)
Szynszylu, a podciśnienie dać pod ten cyngwajs co na zdjęciu zaznaczyłem?
(to jest widok od tyłu z lewej strony, na pierwszym planie po prawej tylny garnek, po lewej bak) |
chopie! ś ociuloł?!?!
przechodze na klasyczny bo robi sie niebezpiecznie :) to jest wejscie tloczka ssania. Ty masz wkrecic kruciec M5 tam gdzie obok gumowego krucca jest imbusowa sruba w glowicy. jutro rano z kompa opisze. dej se pauza, chopie! halba, śfarna frela i tivi! |
:D oki - czekam do jutra :)
Daj też znak gdzie te krućce kupić. |
no to tak. podcisnienie wezmiesz sobie z tego miejsca:
https://tinyurl.com/ybszs864 mozesz kupic oryginalny kruciec scotoilera, oryginalne kolanko i oryginalne dysze podajace na zebatke albo mozesz pokombinowac. podejsc do gazownikow i kupic kruciec m5. dobrac rurke tak zeby naszla na kruciec i zeby czarna sztywna rurka ze scotoilera weszla w jej srodek. zwroc uwage zeby wszystko bylo ciasno spasowane i szczelne bo bedzie Ci lapalo lewe powietrze. potem podaj rurka olej w okolice tylnej zebatki i albo wystrugaj dysze z cienkiej rurki miedzianej albo kup gotowa dysze na allegro. to juz jak kto lubi. w sieci jest masa fotek pokazujacych takie dysze samorobki. |
Dzięki za info - zatem zaczynam działać.
Kruciec m5 - i będą wiedzieli o co biega? Pytanie pomocnicze - próbować wykręcić śrubę i wkręcić kruciec bez zdejmowania zbiornika? (czy szkoda energii?) |
wykrec srube z glowicy, wez do łapki i pokaż gazownikom.
ja bym zbiornik zdjal, chociazby po to, zeby potem solidnie przykrecic kruciec. oczywiscie daj pod niego mosiezna podkladke ktora jest na oryginalnej srubie. |
Cytat:
Jakby się człowiek ładnie nie ubrał, to i tak z mordą w sałatce skończy. Chciałem na skróty, a żeby dobrze zrobić zbiornik trzeba zdjąć. Dzięki za pomoc :) |
1 Załącznik(ów)
Po króćcu przyszła pora na guwnego zainteresowanego.
Zobaczymy jak się sprawdzi w tym miejscu. |
sprawdzi sie. mialem na stole kilka rd04 ze skotoilerem w tym miejscu.
|
Dzięki :)
Rurkę smarującą chce puścić do ośki wachacza, później po zewnętrznej stronie wachacza i po plastikowej prowadnicy przed tylną zembatkę. Dyszę myślałem dać ze spłaszczonej rurki miedzianej (na szerokość nieco mniej niż rolka w łańcuchu) co sądzisz? |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:36. |