![]() |
Cytat:
|
|
Cena kosmiczna hehe, ciekawe jakie mają anodowanie
|
Cytat:
|
Dzięki, ale już zdecydowałem się na nową anodę + wkłady andreani.
Modyfikując zawias patrze na to, że przy ewentualnej odsprzedaży będę mógł i wkłady i amortyzator zdemontować, bo jak wiadomo nikt mi nie zapłaci extra za takie modyfikacje. |
Mada, jest jeszcze jedna opcja posiadania fajnego przedniego zawiasu. Jak byś kupił Showe 48 mm w granicach 600 euro to inwestując drugie tyle masz spersonalizowany zawias po twoje potrzeby. Warunek jest jeden rury muszą być w idealnym stanie, żadne anodowanie nie da rezultatu tego robionego w fabryce a takie kwiatki wychodzą z zawiasem w AT. Powiem Ci więcej słyszałem opinie odnośnie anodowania i wkładek andreani że nie zawsze rezultat jest zgodny z oczekiwaniami.
|
Myślałem na dwukomorową KYB ze skróconym skokiem do 270. Ale wtedy trzeba wywalić jedną tarcze z przodu, a ja dużo jeżdżę po czarnym z babą i bagażami z prędkościami nie zawsze przepisowymi lubię heble NAT.
Sprawdzimy jak będzie robić andreani myślę, że napewno lepiej niż ori chociażby ze względu na spręzyny i tłumienia dobrane pod wagę, wiadomo że nie zrobi się z tego dwukomorówka, ale w końcu przód powinien nadążać za moim wilbersem. |
Czy ktoś się bawił ze sprężynami Hyperpro +20mm? Myślę głównie o tyle, ale może i przód bym rozważył... Opinie na zagramanicznych forach są fajne. Generalnie podwyższenie moto dla mnie jest bardzo wskazane (ponoć realnie podnosi kanapę o ok. 10mm), no i zwiększenie sztywności tyłu też (większy zapas na napięciu będzie). Generalnie raczej będę latał solo z nie za dużym bagażem, ale ważę ponad 90kg i tył trochu nie nadąża za przodem (który znowu wydaję się być sztywny i wręcz momentami wali po łapach - podobnie jak w 690 ;) ). Rozwiązanie mocno budżetowe (przód ok.600zł, tył 400) i firma sensowna...tylko progresy mnie zastanawiają...wolałbym pewnie liniowe.
Do pracy zawiasu się nie mogę narazie przyczepić, ale też go dobrze nie wyłomotałem jeszcze... ;) Obecnie zaczynam się bawić ustawieniami regulacji, ale tak na przyszłość coś pewnie trzeba będzie dorzucić przynajmniej na tył... Mada, tego Wilbersa w końcu wywaliłeś? |
Co znaczy wywaliłem?
|
Tzn czy masz go zamontowanego czy nie? ;) Gdzieś pisałeś, że się moto wali w zakręty i jest niestabilne, więc założyłem, że go zdjąłeś...
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:57. |