![]() |
U mnie leciutko pogorszyła średnie, ale z db-killerem jest jak w oryginale, ale za to góra ożyła i dół też lepiej. Wcześniej nie szło przekroczyć 160km/h, a po zmianie wydechu 180km/h nie było problemem.
|
Leo dedykowany do AT poprawia cały zakres od 0 do 8500 RPM, ale jak założymy dB killera, bez niego mieszanka jest deko zbyt uboga i trochę się bardziej grzeje, potrafi też przez taki tłumik zacząć wciągać oliwe jak silnik nie jest pierwszej świeżości. Po założeniu seryjnego wydechu spalanie oleju znika :)
To samo się dzieje mniej wiecej po założeniu filtru powietrza K&N |
U mnie o dziwo nic, więc tylko potwierdziło mi, że silnik zdrowiutki.
|
Cytat:
|
Napisz do Remusa, powinni mieć dokumentacje. Remus VS seria i wykres krzywej i momentu. Ja mam nawet własny z hamowni dla Arrow Paris Dakar replica, ale był deko za głośny i sprzedałem
|
Cytat:
|
Dobre uzasadnienie :Thumbs_Up:
|
Cytat:
o to, to, też tak mam, powyżej 4tysi obrotów ładnie gada, z db-kilerem (bo bez wściekle ryczy prawie ciągle) i częściej kręcę sprzęta. Tak jak Rambo pisał, najlepiej chodzi z db, bo bez db-kilera jakoś tak chyba nawet słabsza, a głośniejsza. Ja miałem oryginał i teraz leona. Nie wrócę do oryginału raczej :) i warto wg. mnie ten 1kpln wydać, na arrowa/leona. A jak ktoś chce kombinować jego sprawa. Może i taniej, ale czy lepiej??? |
Cytat:
Mam właśnie Arrowa. I jedno co jest pewne to nie powracam do orginału :D:D Pozdrawiam Łokciu |
Cytat:
Dedykowany czy nie dedykowany , co to za różnica , to są tłumiki przelotowe , różnią się tylko średnicą wylotu i długością puszki . Dałem swoje wydechy do magika który się tym zajmuje zawodowo , wypruł wszystkie bebechy i zrobił ładne przeloty , dźwięk jak dla mnie bajka:D , całkowity koszt przeróbki 300 zł , użyte akcesoria potrzebne do przeróbki tłumików były pobrane z firmy PROMET która produkuje tłumiki Leo Vince , jako ciekawostka dodam ze firma znajduje się w moim mieście Człuchów:). Załącznik 35580 |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:51. |