![]() |
Dodam tylko od siebie,że u mnie w NAT przy nieco załadowanym moto i kierowniku na siedzeniu łańcuch jak struna nawet przy końcu dopuszczalnego zakresu.
Radzę sprawdzać jak ktoś siedzi. |
coś mi się nie chce wierzyć, że producent nie przewidział różnicy między pustym i załadowanym motocyklem, skoro przewiduje nawet postawienie moto do pionu przy kontroli oleju (a różnica na bagnecie w stosunku do kosy będzie z 2 mm).
jadąc do .kg i .tj byłem obładowany konkretnie, łańcuch naprężony był wzorcowo na pustym. Wg tego, co piszecie, to po tych 6 czy 7 kkm powinienem nie mieć zebatek, ale wymieniłem tylko zdawczą, bo miała już łączny nalot 20 kkm i minimalnie zęby były zjechane. |
Chyba po to jest ma pustym zakres, żeby uwzględniał pełne załadowanie
|
To moje pierwsze moto w którym różnica na łańcuchu między załadowanym i pustym jest taka duża.
Nikomu nie każę robić jak ja. Po prostu uczulam na to żeby sprawdzić. |
Cytat:
|
Raczej przewidział. Ja ustawiałem na pustym a po załadowaniu tobołami + pasażer nie było nadmiernego napięcia. Napęd ma ok 20 tysi (DID ZVMX) i nie ma śladów zużycia również na zębatkach. Jednak często widuję łańcuchy naciągnięte jak drut na sztywno a potem ludziska się dziwią że napęd zeżarło albo łożysko na wałku jebło.
|
dobre ludziki, napiszcie ktoś, jakie klucze (lub klucz) potrzebuje to odkręcenia tylnego kola?? zaraz wyjezdzam, a musze jeszcze te klucze kupic :) dziekuje bardzo
|
Yeuopie, z całym szacunkiem. Pół świata objechałeś na moto więc weryfikacja jakie klucze są potrzebne do odkręcenia koła chyba jest w Twoim zasięgu ;).
|
Bez kitu - przeszedłem cale forum, przeszukałem czeskie forum, jutuba, instrukcje obsługi i nic. Ktos gdzies wspominal o 24 i 27mm, ale nie jestem pewien.
W dodatku poprzez zadanie pytania wlasnie weryfikuje rozmiar tego klucza ;-) |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:01. |