![]() |
Jest pod lewym tylnym boczkiem obok reglera na 3 piny.
|
I jak sprawdzić czy sterownik jest ok ?
|
W tym temacie to niech lepiej się elektrycy wypowiedzią. ALE JAK ZNÓW OMINIESZ POMPĘ PALIWA TO SPRAWA BĘDZIE JASNA.
|
1. akumulator: wiek i stan? ostatnio padaja jak muchy. dzis kolejny koledze w trasie w cbf1000. nie cale dwa lata ma. w poniedzialek polroczny kumplowi w Tiger 1050. plaga. hgw co zakladac :(
2. stan stacyjki? gasnie wszystko czy gasnie tylko silnik? czy cala elektryka znika? 3. stan czerwonej wtyczki pod airboxem - bywa ze one umieraja co do pompy to przekaznik pod siedzeniem sluzy tylko jako zabezpieczenie. na krotki okres czasu mozna ja podlaczyc poprzez bezpiecznik do plusa i minusa. bedzie pracowac gdy cisnienie spadnie, potem sie zatrzyma i w razie potrzeby dobije. Jezeli silnik gasnie a cala elektryka zostaje to sprawdz czy po zaniku masz iskre na swiecach. Jezeli problemy nie wystepuja na neutralu sprawdz stopke boczna i czujnik sprzegla. |
Mnie raz zgasł i musiałem przykręcić klemy przy akumulatorze
|
Jak sprawdzić czy cewka jest ok ?
Motocykl jedzie i nagle traci moc. Tak jak by palił tylko na jeden cylinder. Gaśnie silnik, elektryka działa ok. |
Cytat:
Podstawa problemów z elektryką to połączenia masowe. Oczka przykrecane do ramy etc. Kilka dni jazdy w deszczu, troche zasniedzieje i jaja w elektryce! A tam są dwa moduły czy jeden? W Transalpie dwumodułowym mi kiedyś moduł jeden padł z jednego cylindra. Awaryjnie to pospinałem na jednym module - dostarczyłem mu dwa impulsy i wyjście sygnał na dwie cewki jednocześnie :-) |
jeden modul z TPS. sprawdzic trzeba na zapasowej swiecy czy jest iskra w czasie klopotow z paleniem. sprawdzenie glownej masy to tez dobry pomysl.
|
Ja podobne objawy mialem gdy mi się kończył akumulator i zrobiło się zwarcie.
|
Możesz nam zdradzić tajemnicę co w końcu jej było???
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:01. |