![]() |
Dziś rano cofnęli Polkę z lotniska -więc jak widać nie otrzymasz na lotnisku - a taką wizę liczę dostać za jakiś czas. Czekam co będzie po 12 lutym (czytaj po konferencji).
|
Świetnie poprawiamy relację z całym światem włażąc w doopę prezydentowi narodu zza kałuży. Smutne to.
Jeszcze chwila i będziemy mogli podróżować co najwyżej po UE. |
To, że wpuszczali nie znaczy, że wpuszczają dziś. W tej sytuacji Wilq polityki nie ominiesz. Szczególnie, że jest powodem..
|
:Thumbs_Up:
Pozostaje liczyć na to, że to przejściowy pokaz obojga narodów. Szkoda było by. Liczę że jeszcze będzie można pomyśleć o podróży do Iranu. |
Sami wiecie, że na FAT i TCP z definicji unikamy politykowania - wg mnie dobrze, że tak jest, ale nóż się w kieszeni otwiera, kiedy przygotujesz wyjazd, wywalasz kasę na sprzęt, pozwolenia, bilety etc a przez takie a nie inne zachowanie może się okazać, że kurcze będę z żoną w plery na ładne parę tysia.
|
Cytat:
Mój kolega już 2 razy próbował wjechać i dwa razy wizy mu nie wydano. Jest dziennikarzem. W jakimś periodyku o rowerach. ;) Rozumiem, że się martwisz, bo jak czytam już masz coś tam zorganizowane, coś tam poustalane, poczyniłeś jakieś przygotowania. Weź tą sytuacje na chłodno. Nie czytaj plotek w internecie. Nie sugeruj się pojedynczymi przypadkami. Patrz na całokształt. Nie wiem kiedy jedziesz, ale jeśli nie na dniach to jest duża szansa, że sytuacja znormalnieje do tego czasu. Powodzenia. |
Ja czekam spokojnie, ale moja żona nie koniecznie.... Po żyjemy zobaczmy
|
Tu śledź
https://www.fly4free.pl/forum/wiza-d...8030?start=480 Wg mnie będzie wszystko spoko. Tylko przygotuj się jak na turystę przystało, e visa wszystkie papiery, rezerwacja hotelu etc. |
I jak, wpuszczają ?
|
:Thumbs_Up:
Wpuszczają zawsze tylko trzeba zapakować motocykl na ciężarówkę, żeby przewieźć go do następnej granicy. Koszt około 500 dolców wzwyż. Karnet CPD i tak musi być. Sporadycznie udaje się sztuka bezciężarówkowa na granicy z Turknenistanem. Wszystko jest jednak palcem pisane. Może się uda a może nie... Polacy ostatnio wjechali tam na kołach 4 lipca z wizą na 20 dni. Szczegółów nie znam. Info z eFBe. Kiedyś krzywiłem się na opłaty dla Hosseinów i innych. Teraz zapłaciłbym bez wahania :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:44. |