![]() |
Przypominam, że objaw występuje podczas ciągłej jazdy, np. sucho, leje no i znów sucho. Z tym, że nasila się podczas dużego deszczu, gdy jest niewielki ustępuje i zanika, więc jeśli byłoby zapchane to występowałby cały czas.
|
Jakie napięcie ładowania?
Jaka kondycja akumulatora? Napięcie pod obciążeniem? |
A przypadkiem akcja z deszczem to nie jest czujnik stopki?
|
Aku nowe. Czujnik stopki? To może być trop. Miałeś taką przypadłość ?
|
Ja taką miałem. Wprawdzie w hondzie bez pompy paliwa ale miałem. Po myjni nie wkręcał się, wolne były. W deszczu jechał tylko na pełnej manecie na pół gazu strzelał gasł. Cuda się działy. Zmieniłem czujnik stopki i dalej męczyłem temat. Wywaliłem go i po kłopocie. Spróbuj podczas jazdy otworzyć i złożyć kosę tylko uważaj. Albo od razu się pozbądź na jakiś czas i obserwacja.
|
Panowie,
Dziękuję za wszystkie porady, Afryka naprawiona. Co zostało zrobione: -odpowitrzenie baku -wymienione wszystkie wężyki od paliwa na nowe -uszczelniona pompa paliwa -zalozona mniejsza opaska na wężyk który odchodził od kranika do pompy -polaczenie elektryczne od pompy (wcześniej był supeł i taśma izolacyjna teraz jest to zlutowane) Wszystkie szarpania, brak mocy, strzelanie z wydechu wyeliminowane. Moto śmiga jak nowe :) |
Dziękuję ;)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:36. |