![]() |
|
Skóra jest niepraktyczna.
Jak miałem bardzo sportowego nakeda, to miałem skórę. Nie chcę do tego wracać! Do nakeda bym wrócił. |
To nie ma być jedyna kurtka.
Novy - polska policja ma ładniejsze kurtki :) :) :) Ale dzieki M |
Cytat:
|
No to już napisz dla potomnych dlaczego!
Nasiąka woda? M |
Policja u nas jeździła w papach od Tarboru, nie wiem czy nadal tak jest, ale wydaje mi się, że dawniej latali w takich:
https://i.imgur.com/AmcvLxP.jpg Model k08 Papa dla mnie to coś więcej niż kurtka...:D Sam zbieram się do zakupu modelu z linku powyżej i tak jak padło stwierdzenie, przy odpowiednim dbaniu będzie na lata. W zeszłym roku na bajzlu rozglądałem się za kolejną kurtką skórzaną (wyrosłem ze swojej starej), ale z braku mamony zakupiłem tekstylną. Porównywałem różne kurtki skórzane i jedno co mogę stwierdzić, to fakt, że Tarbor bije na głowę inne kurtki jeżeli chodzi o jakość samego materiału jak i ogólne wykonanie. Warto wyłożyć ponad tysiaka. Jeżeli jesteś fanem "klimatu" papy to nie ma co się zastanawiać. Jak ogólna rozmiarówka nie leży, to uszyją na miarę. |
UHM... tak to mniej więcej wyglądało.
Orientujesz się co to za model dokładnie w Tarborze? Boss? Ja oglądałem tą kurtkę BMW Atlantis proponowaną przez Navaja i powiem Ci, że zajebiście to wygląda. Fakt, ze droższe niż Tarboret ale w wersji '4' masz już gore laminowane pod skórą no i jednak skóra jest 'nieco' inna niż ta Tarborowa. Naprawdę fajna kurtka ale używka to nowy Tarbor. Jak to jednak często bywa z BMW można trafić używkę nową niemal od jakiejś Gwiazdy Palestry lub Pana Lekarza, którzy dali się złapać na lep marketingu BMW i zakupili co kazano - w rok zrobili 1000km i tyle było. Takie okazje są częstsze niż można przypuszczać - zwłaszcza na przełomie sezonu /jesień-wiosna/. Póki co mam już 11 sezon mojego UVEXA Transworld kawowego i ten sezon na pewno jeszcze prześmigam. Na pewno ogromną zaletą kurtki z Lublina jest fakt, że możesz to uszyć na siebie i MUSI pasowac jak ulał. Tylko uważać z browarami i jedzeniem po 18tej :D a wystarczy do końca. m |
Model K-08
|
Co do Tarborowych kurtek - to miałem 2 szt motocyklowych i aktualnie jedną klasyczną prostą do chodzenia. I o ile do chodzenia jest ok (jakość skór, szycie) to z motocyklowych nie byłem zadowolony. Najgorsze jest to że po deszczu, po przemoknięciu oddają kolor na ciało. Po prostu cały tułów i ręce miałem kilkukrotnie sine (długo się zmywało). Do tego szwy pod pachami woziłem do poprawki bo się pruły (mam blisko, mieszkam w Lublinie), podobno zmienili nici ale już nie sprawdziłem. Fakt obsługa szybka, profesjonalna, czasem od ręki. Ale aktualnie nie używam ich kurtek do jazdy, wybrałem jakąś starą zachodnią no name.
|
Uhm... dlatego wolałbym chyba jednak dołożyć so tego bmw.
A jak porównasz skore z tkanina? M |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:35. |