![]() |
Cytat:
Zalapiesz Nagrodę Nobla i szlag trafi fizyków którzy nie potrafili tego zbudować przez kupę lat To jest jak przemiana ołowiu w złoto lub przejście Z jednego wymiaru w inny, przejście w inny czas Ponoć jest to możliwe |
Miałem tak w Afryce RD07A. Rozrusznik się "zawiesił" i po puszczeniu przycisku startera nadal kręcił. Ze względu na to że styki robocze przekaźnika rozrusznika są na stałe podłączone do "plusa" z akumulatora i do rozrusznika, to jak się "skleją" to rozrusznik kręci non-stop. W moim przypadku pomogło dopiero "pierd...." w przekaźnik (aby się styki rozkleiły). Przekaźnik wymieniłem na taki jaki miałem akurat "pod ręką" (od Hondy CBF1000A z 2006 roku) i od tej pory kręcił i kręci nadal normalnie :) Jak masz gdzieś zwarty "plus" od sterowania (wyzwolenia) przekaźnikiem, to musisz znaleźć gdzie i co go zwiera.
|
Ja pie....ale heca, ale cuda!!!
|
Kolego nic z tym dalej nie rób, absolutnie tego nie wymieniaj nie naprawiaj, nic tam nie kombinuj, koniecznie chce kupić tą Afrykę od Ciebie!! Dobrze zapłacę, nawet dam kawałek ziemi dla ciebie i twoich dziatek.aha i najlepiej o tym nic nikomu już nie mów tylko na priv do mnie w sprawie sprzedaży
|
Sprawa się wyjaśniła! Kolega miał w zbiorniku paliwa zatopione specjalne ogniwo awaryjne do rozruchu w razie godziny "W" To taka nowość z Hard Enduro X Trial Produpa Extreme :D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:12. |