![]() |
Pierwszy motocykl za własną kasę to był właśnie F650 z tym że nie w wersji dakar. Latałeś terenówkami w terenie. Wilka do lasu zawsze będzie ciągnąć. Ja bym kupił jakiegoś lekkiego enduraka za małą kasę do nauki który posłuży jako commuter. CRF250L lub coś podobnego. Wywalić się nie szkoda a i potłuc nie bardzo jest co.
|
chyba niektórzy tu zapominają że dla jednego ATAS jest drogi a dla drugiego tani jak barszcz. Jak tu kolega topił Hummera w bagnach to co to jest utopić Afrykę :)
|
Cytat:
Mada, ja miałem xt660x na pierwsze moto i to był zły wybór. Bardzo wściekle zestrojone biegi i środek ciężkości wysooooko. Moim zdaniem przy podanych założeniach, NAT (nie ATAS) to bardzo dobry wybór. Ewentualnie rozważ na rok-dwa RD07 lub transalpa - jeśli kupisz tutaj, to raczej nikt na minę nie wsadzi. |
Nie no Hummera nie topilem, standardowo byl to mocno zmotany Patrol. Nawet klime mial ! Ale nigdy nie dzialala :P
Ale tak "na boku" mielismy gosci z "Hummer racing Team" na jednym z rajdow Berlin-Wroclaw. Widzieliscie kiedys OBNIZONEGO hummera na niskoprofilowych oponach ? :D Ja widzialem, bo takim "cywilnym" zawodnicy na punkt startu podjechali, a ich "rajdowki" dojechaly na lawetach. Co sie zobaczylo to sie juz "nie odzobaczy !" ;) Wycofali sie po 3 odcinku... |
Trampka bałem się proponować, choć sam bym go wolał, ale jak koledze przeszkadzają dętki, to gaźnik może już być problemem...
|
Proponujecie Trampka czy RD07. A czym to się różni od NAT jeśli chodzi o masę? Podobna waga i gabaryt.
|
Cytat:
Czyli z nowych - zwykla NAT z uzywek transalp, RD07, lub GS650. |
Z używek dorzuć jeszcze yamaha XT 660 R.
|
wszystkie XT-teki 660 maja wysoko środek, nie polecam na pierwsze moto.
Z używek brałbym bmw ale nie GS tylko G650 x-country, super niezawodne moto. |
Cytat:
;) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:34. |