![]() |
No właśnie?Czy po zmianie z fabrycznego na tego typu tłumiki coś można zmienić czy poprawić a nie spieprzyć.Zdanie ludzi od tych rzeczy-Jak nie pali dużo więcej-nie ruszać.
|
Miałem ten sam wydech VIPER. Zawsze ruszałem śrubę o 0,5-1 obrót.
https://www.youtube.com/watch?v=Dy4zURUn-zk Nie przypominam sobie aby AT waliła salwami przy odpuszczeniu manet. Czasami się mogło zdarzyć ale nie non stop. |
Pamiętam, że mi w Dukacie waliło w tłumik jak miałem paski rozrządu za luźne. Może tą drogą? Łańcuchy masz ok?
|
Tadzik - chyba czas zajrzeć - dzięki za trop.
|
Może napisz co już zrobiłeś zanim zaczniesz szukać miodu w d..pie - sprawdzać łańcuchy.
M |
Afrę kupiłem w 2013 i już miała Microna (poprzedni właściciel twierdził, że była pod niego ustawiona)
Wątek mnie zastanowił, bo wydaje mi się, że kiedyś mniej szczelała w wydech. Świece wymienione 10 kkm temu, zawory regulowane 30 kkm temu, filtr powietrza nowy. Gaźniki 30 kkm temu. |
5 lat...
Mogły przez ten czas dysze pozarastać i dostaje mniej wachy... taka hipnoza. Zależy ile jeździsz. Kup butelkę STP i rozlej po połowie na dwa baniaki. Tanio i będziesz miał pewność ze pozbyłeś się większości złogów. Stan ogólny komina jak szczelność tez jest ważny. Ja pamietam miałem pustego motada tylko na sprężynie i nic nie strzelało. Na stówę stawiam na zasilanie w paliwo. M |
Kurde - prawie 50 kkm wyszło od zakupu.
Czas leci. Zacznę od środka do czyszczenia w paliwie, a dalej zobaczymy. Dzięki za rady. |
Na przelocie będzie walił, czy to moto czy auto.
Jak nie pasi powracamy do oryginału. |
Pasi, pasi.
Pytanie było czy to nie szkodzi. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:51. |