![]() |
Voytas, badam teren, a co będzie czas pokaże :)
Mam 1,5 dnia i nie jadę sam. Poza tym to wyjazd dla ideowca:hehehe: |
:Thumbs_Up:
Cytat:
Trafiłeś w dziesiątkę :cool: |
Szybkie pytanie: nie będzie problemu z zakupem wizy na lotnisku?
Mam na myśli płatność kartą, wyższą cenę lub gigantyczną kolejkę. Paszport mam ważny jeszcze kilka lat. On line coś się sknociło i wywala mi, że trzeba czekać 2h żeby dokonać płatności. |
Ja kupowałem w porcie przy przyjeździe z Cypru, mowy nie było o karcie, ale to była mała zapyziała mieścina. Cena chyba jest taka jak oficjalnie i nie ma raczej opcji podnoszenia ceny . Wprawdzie na mojej widnieje 20 USD ale z rozmowy wyszło że takie zrobili w fabryce a płaciłem taką kwotę jaka widnieje w internecie. To znaczy najpierw nie chciałem płacić bo mi się wydawało że nasza nacja nie potrzebuje wizy i twardo mówiłem, No visa, ostatecznie zgodziłem się zapłacić ale nie było karty a bankomat był gdzieś za bramą. Uciułaliśmy kwotę z tej i waluty podpierając się EUR
|
Placilem na lotnisku. Kolejka wielka (poza sezonem. ) ale szło bardzo szybko.
|
Consigliero dzięki za odzew!
Poczytałem w necie i wyszło mi, że na lotnisku można kupić, ale jest droższa o 10S i nie ma płatności kartą. Wycofali też vizomaty. http://www.przedreptacswiat.pl/wizy-do-turcji-ceny/ Sprawdzę jak to wygląda w praktyce ;) |
Może coś w tym jest bo mnie skasowali na 30 ale rozmowa niemego z głuchym o 12 w nocy po 10 godzinach przebywania na torturach, na tak zwanym promie skutecznie złagodziła moją skłonność do dalszej dyskusji.
|
Dobra, odblokował się system i poszło online.
Jestem do przodu 10S i kilka minut stania w kolejce:) A może ktoś wie jak się dostać na lotnisko z centrum, ale wcześnie rano. Muszę być przed 6 na lotnisku. Znalazłem autobusy Havas http://www.havabus.com/ i pewnie na tym się skończy. Ale może są jakieś inne opcje? |
Jechałem metrem czy kolejka (bo czasem na powierzchni )
|
Tylko metro kursuje od 6 :(
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:59. |