Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Przygotowania do wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=69)
-   -   TET 2019-Nadbaltyckie (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=33969)

Onufry22 09.01.2019 23:31

Odcinek z Białegostoku na Litwe to według mnie najlepszy odcinek TET. Załóż jeden dzień i w Augustowie koniecznie zatankuj, bo później z stacjami jak na lekarstwo. Ja bym zaczął od Siemianówki, a nie od Białegostoku.
Ja w tym terminie wstępnie też planuję się pojawić w krajach nadbałtyckich.
Najprawdopodobniej na Litwie 3-5.05 będzie zlot Litewskiego AT warto zajrzeć:)
Litwa prosta i szybka, zwłaszcza odcinek od strony łotewskiej w 3 godziny zrobiliśmy przeszło 200 km szutrami:)

myku 09.01.2019 23:38

W sumie nie mam parcia na Bialystok i moze byc Siemianowka,ale potem musi ostro naprzod isc.Co takiego fajnego jest od niej?Masz tam jakis adres zeby fajnie przespac sie?

Onufry22 10.01.2019 00:06

Szybkie podlaskie szutry:)
Na Siemianówką jest kilka agroturystyk oraz pola namiotowe. Myślę, że miejsce powinno się znaleźć.

myku 10.01.2019 00:11

Fajnie.Obejrze na googlu i czemu nie...:Thumbs_Up:

chemik 10.01.2019 08:02

Cytat:

Napisał Emek (Post 618912)
Chemiku chyba leciałeś Triumphem.

Tak. Na czymś lekkim to tam rzeczywiście nuda straszna. Za to ciężkim można tymi szutrami grzać 100-120km/h. Jak jest sucho to fajnie się kurzy - jak na Dakarze.

Cytat:

Napisał myku (Post 618923)
Czelendz zostaje w domu i bede DCT sie tam pchac.

Dobry wybór.

Cytat:

W czerwcu bedzie ostrzej bo Albania ,Czarnogora i moze Bosnia,wszystko TET i tez samemu,ale to w innym watku.

Bośniackiego TET mam objechanego w czerwcu 2018. Dupę urywa. Najlepszy odcinek TET na jakim byłem. Albańskiego też trochę liznąłem. I tu, na obu, zdecydowanie czelendż będzie lepszy od NAT.

Cytat:

Aha i jeszcze jedno.Brac tam namiot czy szkoda zachodu?

Brać! Zdecydowanie! Im dalej na północ tym bardziej dziko i aż żal nie spać w namiocie. Ja nawet śpiąc we wspomnianych chatach jednej nocy w środku musiałem rozłożyć namiot, który służył mi jako moskitiera.

Myku - dobra rada - nie pytaj już o nic. To łatwe kraje. Po prostu jedź tam. Tam Cię nic nie zaskoczy.

teddy-boy 10.01.2019 10:36

Podlaski odcinek polskiego TET fajny.
Litewski TET dla mnie w wiekszosci monotonny i nudny troche jak na taki dluzszy wyjazd. Łotewski TET bomba!

@Emek - poznaje przejazd w Łotwie przez rzeczke w lesie. My akurat trafilismy na duzo wieksza wode, padalo przed kilka dni wiec zanurzenie mielismy pelne ;)

@Myku - spokojnie wez namiot a w razie W masz po drodze kwaterki.

marecki999 10.01.2019 10:41

Przez TET Łotewski i Litewski rzeczywiscie można dosc szybko jechac. Jednak okazuje sie ,ze TET staje sie coraz bardziej popularny i mozna sie zdziwić gdy przez godzine nie ma żywego ducha , a nagle zza zakretu wypdaja na pełnej kurwie 3 990ki jadac cala szerokoscia szutru... uważajcie.
Poza tym Litwa i Lotwa to czysta przyjemnośc. Bez walki o życie na jakichś trudnych odcinkach. Choc w Maju może być błota sporo... rzeczka tez stan moze miec wyższy.

teddy-boy 10.01.2019 10:46

Inny mroczny przyklad popularnosci TETa to np. to, ze na Lotwie jechalismy droga, no moze lesną dróżką, po lewej plaza po prawej dzialeczki w domkami w lesie. Ktos celowo pokopal doly co kilkanascie metrow, szerokie na metr, idealnie kwadratowe, jakby ktos to kopal mala koparką.

Emek 10.01.2019 10:56

Ogólnie na te szybkie przeloty szczególnie w lesie należy bardzo uważać. Tam gdzie trasa leci po szutrowych drogach jest OK ale w lesie te dwukilometrowe proste odcinki zachęcają do odkręcania a czasem tak jak pisze teddy na środku drogi dziura na pół metra. Można nieźle się wykoleić a wokół drzewa.

myku 10.01.2019 11:03

Dobra,dzieki. Juz nic nie pytam i wszystko wiem :D. Co do Balkanow zaloze nowy watek bo mam dwie opcji trasy w Albanii.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:58.