![]() |
Ludzie w kosmos lataja a my mamy problem z pompa paliwa do dwudziesto kilku letniego motocykla :mur: Ja jeszcze mam fabryczna a na zapasie chinola. Jadac troche dalej mam lekki stres. Wczesniej mialem 2 trampki - przejechalem 60 tysi i nie slyszalem o psujacej sie pompie a to przeciez podobne konstrukcje. Czy naprawde nie ma alternatywy? bo czytam,ze mikuni sie psuje a facet nie daje rady. :at:
|
Cytat:
|
Trzymam sie zasady " Nie ruszaj göwna...." Na razie wszystko dziala bez zarzutu.
Franz tez mi to radzil co Ty ,ale puki dziala i jedzie to nie ruszam. Chodzi mi bardziej o to, ze nie slyszy sie za czesto o problemach z pompa w innych motocyklach tylko w starych afrykach. |
Jak montowalem faceta to wlozylem go po prostu miedzy te oryginalne uchwyty pompy, usztywnilem grubymi trytytkami i dziala to idealnie juz ze 3 lata jak nie lepiej, juz pod nowym wlascicielem.
|
Jak to nie ma alternatywy? Podciśnienie- które sobie bardzo chwalę. ZERO PROBLEMÓW ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie miałem okazji sprawdzać, ale poprzedni właściciel "sprawdzał" i twierdził, że pojawia się problem dopiero z ostatnimi 5 litrami. Chyba, że źle zrozumialem i było tak jak mowisz. Do tej pory z tą rureczką czułem się bepziecznie, dzięki Tobie już nie będę :D
|
Jaki wzrost w zużyciu paliwa obserwowaliście u siebie po zamontowaniu faceta? U mnie śmigla już ok. 1000 km i chleje ok 6.2 l /100
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:54. |