Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Uklad paliwowy i wydechowy (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Dziura w obrotach (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=34302)

Dubel 20.02.2019 08:34

Stawiam ze pompa swiruje, na otpowietrzenie to nie wyglada.

Artek 20.02.2019 08:35

Jakby co pompka już idzie do Leżana...

jorge 20.02.2019 12:16

Cytat:

Napisał RysiekO (Post 625035)
Linka ssania miód malina, dzisiaj nagle wszystko wróciło do normy, w sumie bez wyraźnego powodu, choć najpierw miała problem po rozgrzaniu złapać obroty bez ssania. Przegazowanie trochę ją odmuliło. Teraz nie ma czkania, nie ma dziury, nie ma problemów... :dizzy: dla pewności mieniam przewody paliwowe i filtr na nowy i zobaczę czy problem ustał na amen. Jak nie to pompka i odpowietrzenie, w nastepnej kolejności do księdza na egzorcyzymy oddam.

A może mi się afra odfochowała, tak po prostu... kobieta zmienną jest :D

Z ssaniem ok obroty - weź króćce sprawdź i sprężynkę w układzie ssania. Kiedyś nie miałem dołu przez zastanie się tych elementów.

Galar 20.02.2019 13:40

Cytat:

Napisał jorge (Post 625116)
Z ssaniem ok obroty - weź króćce sprawdź i sprężynkę w układzie ssania. Kiedyś nie miałem dołu przez zastanie się tych elementów.

W tym przypadku świece prawdę powiedzą.

Dzieju 20.02.2019 17:05

Cytat:

Napisał RysiekO (Post 625035)
A może mi się afra odfochowała, tak po prostu... kobieta zmienną jest :D

Ja dziś swoją na przejażdżkę zabrałem i brykała jak szalona :)
Musisz ze swoją porozmawiać , one to lubią.

RAVkopytko 20.02.2019 21:02

Rysiek ,jest takie cuś jak przekaźnik pompy.Miałem podobne objawy,zmieniłem pompę na faceta i dalej było takie coś po szybkich przejazdach po poprzecznych nierównościach. Nie była to pompa,odpowietrzenie.
Gaźniki czyściutkie po ultrawdziękach.

Artek 20.02.2019 21:15

Moduły oryginalne?
Jeszcze bym profilaktycznie zamienił miejscami. Jak który świruje to obrotomierz pokaże prawdę.
No i czujnik stopki bym zrobił na krótko.

RysiekO 20.02.2019 23:19

Przekaźnik pompy.. to ciekawe, mieniałem kiedyś w sumie ale jest to jakiś nowy trop. Muszę sprawdzić wtyczkę, albo podmienie dziada, bo mi ten przekaźnik dynda na kabelku.
Gaźniki Artkowe są nówki więc tam ssanie i sprędżynki są salonowe, nie ma co nawalać. Tą pompę też chyba zamienię, w graciarni mam jakaś druga, może nawet w lepszym stanie, tylko styki z larssona, bo coś pamiętam że juz mało ich tam zostało.
Moduły ogdżinal, ale chyba to nie one, ani stopka, bo przyduszała się, nie rozłącząło jej od razu.

Piątek działam, przewody, filterek, pompka i czółe słówka - plan podpisany i przekazany do wdrożenia przez sztab generalny w składzie: ja.. i moja afra. Zobaczymy czy finał będzie żyli długo i szczęśliwie, bez dziur w obrotach i niespodzianek przy wyprzedzaniu :D

Dubel 20.02.2019 23:24

Stopka to też bardzo dobry trop. Eliminuj podejrzane elementy pojedynczo i daj znać co było przyczyną.

tommi 21.02.2019 08:36

[QUOTE=RysiekO;625180]Przekaźnik pompy.. to ciekawe, mieniałem kiedyś w sumie ale jest to jakiś nowy trop. Muszę sprawdzić wtyczkę, albo podmienie dziada, bo mi ten przekaźnik dynda na kabelku.
/QUOTE]

Możesz go też "oszukać" mostkując (?) w kostce przewód czarno-czerwony z czarno-niebieskim (dane dla 750). Pompka będzie pompowała ile jej sił starczy, ale wadliwy przekaźnik wyeliminujesz.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:54.