![]() |
Cytat:
Szacuje, że 85% kierowców nie wie dlaczego klocki odsuwają się po zwolnieniu dźwigni hamulca. Teorie są takie zabawne, że ręce opadają. Najgorsze jest też to, że wśród tych 85% jest sporo mechaników:( Dlatego ja i Matjas, żeby nie burzyć legendy polecamy sadło z niedźwiedzia do smarowania. Podobno rewelacja;) |
Weź torak czytaj całość tego co napisałem. To co piszesz o prowadnicach świadczy ze widzisz ale nie czytasz.
Robta co chceta. Składajcie na smar lub i miód z uszu. Jak będziesz zakładał odpowietrznik to pierdolnij jeszcze po kalamitce na każdy tłok. W ten sposób zapewnisz sobie wracanie tłoczków na zawsze. EOT - kazmir masz piwo |
Taaa...
Czyściłem kiedyś zacisk hamulcowy po takim łoju z niedźwiedzia. Klocki nie wracały bo gumka była c...j wie z czego albo umyta benzyną i zrobiła się dwa rozmiary większa. POLECAM bo sam stosuję od kilku lat na tłoczki to: https://www.petrostar.pl/chemia/smar...0g,p1067652112 |
A czym się różni ta pasta ATE od jakiejkolwiek innej też przeznaczonej do tłoczków?
Są zwolennicy składania na płyn hamulcowy i na smarowidło. Jedni dlatego że dawno temu był tylko płyn i nie było wyboru inni składają też na smarowidło dlatego że po prostu jest. Obydwie metody działają a wybór to tylko sprawa indywidualna. Próbowałem obydwu sposobów i oba działają, przy czym płyn hamulcowy nie jest tak śliski jak mazidło i komuś mającemu mało z wciskaniem tłoczków łatwiej uszkodzić uszczelniacz. Kazmir , Matias , dobrego piwa ale czasem dopuście inne metody tym bardziej że działają :) |
Dzieju! Kiedyś na żaglach wyjątkowo dla Ciebie zrobię ci wykład z tego tematu, ale na piwie się nie skończy:zdrufko:;)
|
Czekam :):Thumbs_Up: , do tego dołożymy w tle zachód Słońca z rumem do degustacji.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:05. |