Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Umawianie i propozycje wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Szutrowisko - dwie weekendowe opcje dla wrocławian. (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=34607)

chemik 28.03.2019 13:11

Cytat:

Napisał srebnil (Post 630432)
W Czeladzi Wielkiej nie widzę na mapie zaznaczonych grobowców i trasa nie przebiega przez miejsce gdzie one są.
Masz je w tym miejscu 51.563172, 16.625897

Rzeczywiście. Pomyliłem z Mauzoleum w Rogowie Wołowskim.

A co to za "piaskownica" na wschód od miejsca, które zaznaczyłeś?
https://goo.gl/maps/8VQyTDwBBNN2

srebnil 28.03.2019 13:26

He he miałem Ci napisać, że jak Wam będzie mało terenu to tam jest stara żwirownia i możecie sobie polatać. Chłopaki tam latają 4x4, quadam i crosami.
Odbywa się tam też taki mały lokalny rajd off-road raz w roku.

Kostas 28.03.2019 13:33

Cytat:

Napisał kristoch (Post 630424)
Cześć
Też bym chętnie dołączył na NAT (na K60 niestety) bo lżejszego chwilowo nie posiadam. W off coś tam próbowałem.
Czy jest taka opcja, że w lesie zostawicie dwóch maruderów? Jeśli tak to Kostas jedźmy. Zawsze możemy być czołówką w ogonie.
Chemik - rozumiem, że każdy jedzie jak może i w sumie na własną rękę, prawda?
Dzięki.

Nie ma sprawy. Ja mam do Wrocławia 100km i chętnie przyjadę.
Widać że Chemik z chłopakami ostro latają, nie chciałbym im tam mocno przeszkadzać.

chemik 28.03.2019 13:37

Cytat:

Napisał srebnil (Post 630436)
He he miałem Ci napisać, że jak Wam będzie mało terenu to tam jest stara żwirownia i możecie sobie polatać. Chłopaki tam latają 4x4, quadam i crosami.
Odbywa się tam też taki mały lokalny rajd off-road raz w roku.

No właśnie trasę poprowadziłem tamtędy celowo. ;)
Ale jak Cie już mam "na linii" to wolałem podpytać, czy aby np. nie jest to czynne ogrodzone wyrobisko.

Cytat:

Napisał Kostas (Post 630438)
Widać że Chemik z chłopakami ostro latają...

Nie tylko z chłopakami. ;) Dziewczyny też czasami z nami jeżdżą.
Nie zawsze ostro. ;) To akurat zależy od dnia. Nasza ekipa jeździ na podobnym poziomie, ale zawsze jedzie z nami ktoś słabszy, albo mocniejszy. Tu nie ma reguły.
Dużo tez zależy od tego, który motocykl wezmę: lekki, średni, czy ciężki. ;) Oprócz tego na wyjazd zadeklarowało się nowe AJP PR7, stary transalp, jakaś stara niezajebliwa yamacha XT600 i jeszcze starsza jeszcze bardziej niezajebliwa honda XR650

Cytat:

Napisał Kostas (Post 630438)
...nie chciałbym im tam mocno przeszkadzać.

Nie będziesz, pod warunkiem, ze potrafisz o Siebie zadbać. W trudniejszych momentach pomożemy, ale trasy nikt za Ciebie nie przejedzie. ;)
Po to są takie informacje o spotkaniach publikowane na Forum aby z nich korzystać.

srebnil 28.03.2019 13:52

Cytat:

Napisał chemik (Post 630439)
No właśnie trasę poprowadziłem tamtędy celowo. ;)
Ale jak Cie już mam "na linii" to wolałem podpytać, czy aby np. nie jest to czynne ogrodzone wyrobisko..

Możecie tam latać, topić moto ile tylko chcecie żadnego ogrodzenia żadnej ochrony teren otwarty.

Jedna uwaga, masz w okolicy Wąsosza przeprowadzone tasy przez lasy, przecięcie DK36 tam jest szlaban i wiadomo zakaz wjazdu do lasu. Bedę wracał po pracy dzisiaj to zrobię Ci zdjęcie i wyślę na PW.

chemik 28.03.2019 13:56

Cytat:

Napisał srebnil (Post 630441)
Jedna uwaga, masz w okolicy Wąsosza przeprowadzone tasy przez lasy, przecięcie DK36 tam jest szlaban i wiadomo zakaz wjazdu do lasu.

Cichosza!!!

Cytat:

Napisał srebnil (Post 630441)
Bedę wracał po pracy dzisiaj to zrobię Ci zdjęcie i wyślę na PW.

Dzięki, nie trzeba. Wiem jak wygląda szlaban - tyle razy go omijałem. ;)

CzarnyCzarownik 28.03.2019 15:10

Bardzo mnie kusi aby dołączyć na XR400. Aktualnie moto stoi na kołach SM i z ładnymi plastikami. Jak w piątek udałboy mi się zrobić przeszczep plastików + wymienic koła (mam nadzieję, że na kostkach jest jeszcze trochę mięsa) to bym z chęcią dołączył - dam znać w piątek wieczorem.

Nigdy nie latałem w mega terenie, raczej to były szutry, kamienie i kilka przejazdów po większym błocie afrą, ale może waga XR zwiększy moje umiejętności terenowe :D

Emek 28.03.2019 15:14

Z mapy wynika że trasa chemika to szutrówko-gruntówki + jakieś leśne dukty a nie Erzberg Rodeo.

midro 28.03.2019 22:30

Sobotnia trasa przebiega niedaleko mojej wiochy, więc pomyślałem, że jak czas pozwoli, to może wyskoczę na kilka godzin i np. na moście na Baryczy dołączę się do dzikiego stada na mojej starej Dr-ce. Jak obudzę się w sobotę rano, i nic ważnego mi nie wyskoczy w ostatniej chwili to spróbuję was gdzieś złapać na trasie. Jak zobaczycie gdzieś białą Dr650Re to nie uciekajcie.

chemik 28.03.2019 22:45

Cytat:

Napisał Emek (Post 630453)
Z mapy wynika że trasa chemika to szutrówko-gruntówki + jakieś leśne dukty a nie Erzberg Rodeo.

No właśnie. Bedzie kilka podjazdów w Górach Trzebnickich, ale nie ma co panikować.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:16.