![]() |
|
obróć ją i będzie dobrze.
|
Cytat:
|
Racja. Źle zrozumiałem.
|
[quote=Kudłaty Rysiek;61195]Czy to prawidłowe zużywanie się zębatki czy coś mam nie tak bo wytarta jest jedna strona zębatki(wewnetrzna).[/quote
Zębatka jest założona dobrze, ale to wina producenta. Zdjęcie nr2 front, patrzysz na wypust. Idź do tokarza, frezera niech zmniejszy ten wypust z grubości ok.1mm, zębatka nie będzie wchodziła za głęboko w stronę silnika. Jak ktoś będzie miał taki objaw, tylko od strony zewnętrznej zębatki, podkładam podkładki dystansowe ok.1mm pod srubki między zabezpieczenie a zębatkę. Przykręcić śrubki zabezpieczenia na klej, lub silicon:oldman: pozdr. |
ja bym sprawdził osiowość zębatek, bo to nie jest normalne żeby wycinało z jednej strony
a montowanie podkładek to "leczenie" skutków a nie przyczyny. A powody skrzywienia pracy łańcucha mogą być różne. |
Rysiek a jak zębatka jest na wałku , to przypadkiem nie ma lekkich luzów na boki?
|
1 Załącznik(ów)
Tak wygłada wałek a zębatka może i ma minimalne luzy na boki ale myslę ze każda zębatka ma takie luzy. Może to np złe ustwienie koła? Afri zrobiłem dopiero 2000 km a niewiem ile zrobił poprzedni właściciel.
|
hmm, moze mimosrody na osi kola - te do naciagu lancucha - sa nie na tym samym 'zabku'??
|
zakaładając zębatkę po oględzinach ustawiłem wszystko idealnie i jednakowo- obie strony
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:23. |