![]() |
Nie stęka bo zdaje się nie ma odcięcia :)
|
ceramizer.pl używał ktoś? chodzi mi po głowie zastosowanie tego do skrzyni biegów... żeby ciut wyciszyć... skrzynia jest po wymianie łożysk i dalej nie jest cicho... jest to Gs i część powie że tak ma być... ale może warto spróbować? jak sądzą mądre głowy?
|
Nie histeryzuj... :) Skrzynia w GejeSach (oprócz 1200) ma proste zeby i o dużym module- bezszszmerowa nie będzie. Pytanie tylko czy prawidłowo zdystansowales walki i lozyska odpowiednie zastosowales?
|
nie pierwszy raz wymieniali łożyska i sprzęgło w 1150gs myślę że dali dobre łożyska i dobrze zrobili robotę... biegi wchodzą lepiej niż przedtem tylko to huczenie :mad: zadzwoniłem do człowieka i mówię że huczy jak huczało a on że nie słyszał nić niepokojącego... chyba mam jakieś urojenia :mur:
dodał że jak jestem taki drobiazgowy to żebym spróbował właśnie ceramizera... testował to na moto guzzi i podobno lepiej było... |
Taki szuwaks jest zalecany link
Do dyfra też nie zaszkodzi. Ja to to stosowałem zgodnie z zaleceniem Sibenrocka - tubka na mechanizm. |
dzięki wielkie :)
strobus1- myślę że zastosuję to co podałeś:) napiszę jak będzie jakaś zmiana. |
Jaka będzie zmiana?? Olej od razu czarny będzie:D
Ale tak przy okazji to ja nigdy w żadnej skrzyni bmwu zębatek nie słyszałem (wyjątek malutki dla sacharki) łożyska usłyszeć to się zdarzało. Chwilę potem spuszczało się je z olejem :vis: to był powód dla którego wyrosłem ze śmigiełka i mam mniej kolegów ;) zdrowia |
Zalecalbym ostrożność przy stosowaniu związków siarki w skrzyni w której występują elementy mosiężne...
Strobus to ile skrzyń zajeździłeś w GejeSach, ze masz tak zle wspomnienia? Mam trzeciego, każdy miał słuszny (udokumentowany) przebieg i nic się nigdy nigdy korkiem nie wysypalo. Smiem zgoła twierdzić, ze galopkasty w BMW są przewymiarowane w stosunku do przenoszonego momentu. Obawiam się raczej, ze e była wiara, ze nastoletni motocykl mial przejechane w vaterlandzie przez ostatnie 20 lat 30tys. Km... :) |
Cytat:
Dwusiarczek molibdenu jest całkiem stabilny... Miałeś z nim jakieś problemy? Jeśli tak, to chętnie bym poczytał jakie. Szczerze wątpię, bo to stwierdzenie o siarce to jakby mówić, że związki chloru są toksyczne, podczas gdy spożywamy go całkiem sporo w postaci soli kuchennej (pomijam już oczywistą kwestię dawki, ponieważ nawet czystą wodą można się otruć). |
@Tanku zajeździłem dwie i pół...
Wiesz ja to nerwus jestem i jeszcze zasoby cierpliwości zostały wystawione na urlopie. Szacowna Małżonka to nadal z rozrzewnieniem wspomina komfort czterech liter i pewnie każe mi w końcu kupić jakiś porządny motur :) bez napinki zdrówka |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:25. |