![]() |
Podniesiony? A w jaki sposób?
|
weź w miarę długi i gruby śrubokręt i przełóż go od strony nakrętki , zabezpieczy ci tulejkę klocki rozszerz . nie ładuj jakiegoś mela pomiędzy okładziny tylko w tym miejscu co jest metal ,jak będziesz przepychał ośkę to stopniowo wycofuj śrubokręt ,trochę to pokrętnie napisałem ale sposób bardzo prosty i oszczędza zszargane nerwy
|
Cytat:
|
Polecam znany i lubiany system z siedzeniem za motocyklem i podnoszeniem koła stopą. Nie znam lepszego - ale i tak nie jest to ulubiona operacja... Dobrze jak jest centralka i moto stoi w miarę w pionie.
Z kołkiem pod michą i tylko kosą to musi być przygoda z tych grubszych. Jak już wejdzie oś z jednej mańki to ją delikatnie pobijam i jak dojdzie na drugą stronę wystarczy unieść koło i przepukać ją przez wahacz/jarzmo. Powoli, spokojnie, planowane działanie i się uda. |
Za tydzien bede zmieniac Michelin wild na mitasa e09 Dakar. Juz się ciesze bo bede to robic recznie. Mam wvglowie plan i kilka gadzetow. Jak wyjdzie to sie podzielę
|
A ja myślałem, że zadałem głupie pytanie a tu wszyscy z tym przeprawę mają. Coś czuję, że jakaś dźwignia i jakiś "nastaw" będzie tu kluczem.
|
Jeśli masz centralkę to bułka z masłem. Nie ma o czym gadać. Pzdr
|
Cytat:
No tak jakbyś chciał klocki wymienić. Przecież do wymiany klockow nie zdejmujesz kola. |
Cytat:
|
Ostatnio odkryłem, że zwykła cegła ma prawie idealną grubość do podłożenia pod tylną oponę przy montażu. Z cegłą i centralną stopką to dopiero bułka z masłem.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:10. |