Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   GPS (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=111)
-   -   Przesłanie mapy z googlemaps do zumo 396 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=35800)

radiolog 16.09.2019 14:44

Cytat:

Napisał Crass (Post 651434)
jestem świezakiem w garminie i wlasnie w weekend podobny przerabiałem problem
Zrobilem sobie trase w BaseCampie, zrobilem import do Zumo 595 ,jakież było moje zdziwienie że moja trasa to nie moja trasa ;) Tylko coś tam sobie po przeliczał i puścił mnie zupełnie gdzie indziej.
Przeliczanie trasy pomiędzy zmianami profili samochod/motocykl/bezdroza jest dla mniej jak najbardziej OK i nawet to wykorzystuje (leciałem profilem motocyklowym po zakretach i szutrach,ale dzien mi sie konczyl,szybkie przełaczenie na profil samochodowy i jazda po autostradzie do domu)
Pytanie: Jak w garminie wymusić żeby prowadzil mnie po śladzie DOKLADNIE takim jaki sobie stworze w BaseCampie, no chyba po to ten Basecamp kurde jest nie ? :)

Wyłącz automatyczne przeliczanie trasy

Crass 16.09.2019 20:19

Cytat:

Napisał radiolog (Post 651497)
Wyłącz automatyczne przeliczanie trasy

Ha! W tym sęk ze mam wyłączone. Za kazdym razem jak gdzies odbije to mnie pyta i daje mu na nie. Przy imporcie cos sobie pozmieniał

luk2asz 16.09.2019 23:16

9 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał mdxmd (Post 651441)
nie pójdzie... nie ma znaczenia czy to GPX czy KML przynajmniej na zumo 396 nie da się wgrać tej trasy liczy w nieskończoność a na koniec komunikat że się nieda.... jeżeli ktoś pracuje na basecamp to jedyne rozwiązanie to wgrania maksymalnie krótkich odcinków wraz z ograniczeniem liczby punktów do przeliczania (np. 1000) kiedy zaznaczysz aby program sam obliczył ilość to będzie zwiecha na zumo 396

straciłem dwa dnia na walkę z tym badziewiem za dużą kasę ... i znalazłem jedno wyjście to aplikacja myrouteapp pracuje się jak w googlemaps i tak stworzoną trasę importuje mi navi bez problemu nawet o długości 2500km

można także wczytać gpx czy kml z google maps ale aplikacja i tak przeliczy to po swojemu!!! tyle, że nanosisz swoje zmiany i taką trasę bez problemu wczytuje zumo 396.

Coś robisz nie tak, ja w taki sposób robię trasy, nawet łączone. Działa.

W google maps rysujesz co chcesz:
Załącznik 90602

Później eksportujesz do kml.
Załącznik 90603

Załącznik 90604

Otwierasz BaseCamp , robisz sobie jakiś katalog ( w moim przypadku tu TESTOWY,
Załącznik 90605

Przeciągasz zapisany plik kml. do tego katalogu i masz ślad.
Załącznik 90606

Klikasz prawym na śladzie i wybierasz Utwórz trasę z wybranego śladu
Załącznik 90607

Załącznik 90609

Jak przemieli masz trase
Załącznik 90610

Podłączasz do nawi , przesyłasz i masz ja w urządzeniu. Jeszcze importujesz trasę w nawi i musi grać.

Ważne tylko , że jak zjedziesz z trasy, to nie pozwalaj na przeliczanie bo policzy po swojemu. Kasujesz trasę i wczytujesz ją na nowo, nawet jak zrobisz 300 km od startu to załaduje ci ją pierwotną. Możesz też nie pozwalać na przeliczanie i wrócić na trasę. Zadziała dalej.

adbok 16.09.2019 23:44

Można też trasę lub POI udostępnić przez aplikacje Smart Phone Link.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

mdxmd 17.09.2019 01:22

Luk2asz tak dokładnie robię.... import w navi kończy się błędem. Może zumo 396 ma jakieś ograniczenia

tak samo przygotowana trasa w myrouteapp.com wysłana do zumo 396 wczytuje się bez problemu.

na razie korzystam z ostatniego rozwiązania.

luk2asz 17.09.2019 22:33

No to nie wiem o co kaman, coś nie tak jest. Ja co prawda mam 595 ale one programowo są chyba takie same.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:25.