Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Promocja na TomTom (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=36159)

Neo 11.11.2019 23:40

Cytat:

Napisał Novy (Post 657891)
Ale możesz sobie zaplanować trasę np. na kompie i przerzucić do nawi.

(...)Ale nie ma róży bez kolców i Garmin też ma swoje odchyły.

Taką sztuczkę można zrobić z każdą (niemal) nawigacją. Zarówno TomTom jak i Garmin mają dedykowane aplikacje pod to ale też można skorzystać z popularnych stron do planowania podróży i przenieść ją do urządzenia.

Cytat:

Napisał dubel (Post 657912)
(...) Mi w tomtomie podobają się opcje prowadzenie i funkcja przygody.

To głownie chciałbym sprawdzić w m.in. polskich warunkach. Wszystko zależy od stopnia dokładności i ilości informacji zawartych w mapach. A że TomTom ma zamknięty format, to sprawa jest kluczowa. Do Garmina jest wybór darmowych map całego świata, różnej jakości ale jest przynajmniej z czego wybierać.

Dubel 12.11.2019 09:40

Cytat:

Napisał Neo (Post 657919)
Taką sztuczkę można zrobić z każdą (niemal) nawigacją. Zarówno TomTom jak i Garmin mają dedykowane aplikacje pod to ale też można skorzystać z popularnych stron do planowania podróży i przenieść ją do urządzenia.

To głownie chciałbym sprawdzić w m.in. polskich warunkach. Wszystko zależy od stopnia dokładności i ilości informacji zawartych w mapach. A że TomTom ma zamknięty format, to sprawa jest kluczowa. Do Garmina jest wybór darmowych map całego świata, różnej jakości ale jest przynajmniej z czego wybierać.

Jest dobrze przynajmniej w N, potrafil mnie przeprowadzic w moich okolicach ze bylem blady i w szoku. Nawigacja zaciekawila mnie gdy wybralem sie na tripa z znajomymi z Iziego, tak na fajnie prowadzila z punktu do punktu ze po tej wycieczce juz wiedzialem ze chce ja miec. Ma swoje wady, bywa wolna i czasem denerwujaca bo system muli przy obliczaniu trasy ale sposob prowadzenia itd dla mnie lepszy niz garmin.

JarekO 12.11.2019 09:58

Cytat:

Napisał dubel (Post 657939)
Jest dobrze przynajmniej w N, potrafil mnie przeprowadzic w moich okolicach ze bylem blady i w szoku. Nawigacja zaciekawila mnie gdy wybralem sie na tripa z znajomymi z Iziego, tak na fajnie prowadzila z punktu do punktu ze po tej wycieczce juz wiedzialem ze chce ja miec. Ma swoje wady, bywa wolna i czasem denerwujaca bo system muli przy obliczaniu trasy ale sposob prowadzenia itd dla mnie lepszy niz garmin.

Garmin też muli :-). Ja na razie pozostanę przy Garminie jednak. Właśnie jedzie do mnie 64st :-).

Emek 12.11.2019 10:05

Podsumowując, map openstreet wgrać się do tego nie da. Ja w 90% lecę stworzonym trackiem gdzie i tak nie mam opcji nawigacji tylko jadę po śladzie. Da się tak w TT?

darius 12.11.2019 10:15

Cytat:

Napisał Emek (Post 657943)
Podsumowując, map openstreet wgrać się do tego nie da. Ja w 90% lecę stworzonym trackiem gdzie i tak nie mam opcji nawigacji tylko jadę po śladzie. Da się tak w TT?

Tak da się tak.

Pozdrowienia
D

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Lakrua 12.11.2019 11:18

TT był by świetny gdyby miał wszystkie mapy, a tak to brakuje tego wschodu. Wytyczanie tras ma bajer, po Europie spisuje się to świetnie, prowadzi po takich drogach ze naprawdę można się pozytywnie zaskoczyć. Bardzo dobra nawigacja, choć pewnie jej potencjał wykorzystuje w Max 50%

Emek 12.11.2019 11:28

Cytat:

Napisał darius (Post 657944)
Tak da się tak.

Pozdrowienia
D

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Żeby było czytelnie. Rozumiem, że mówisz o trasie stworzonej w aplikacji Tomtom Mydrive Route planner. Zapoznałem się z ciekawości i chciałbym doprecyzować moje pytanie bo widzę że dróg nie widzę ;).
Mam ślad gpx, wgrywam do urządzenia (wiem juz że się da). Pytanie moje jest takie czy jesli ślad nie biegnie po drogach publicznych widocznych na mapach TT to ślad w urządzeniu będzie widoczny czy też nie.

Mafrika 12.11.2019 20:54

Cytat:

Napisał Emek (Post 657950)
...Pytanie moje jest takie czy jesli ślad nie biegnie po drogach publicznych widocznych na mapach TT to ślad w urządzeniu będzie widoczny czy też nie.

Niestety ale NIE :-(

Emek 12.11.2019 21:17

Podziękował, wszystko jasne.

robertG7 13.11.2019 10:28

Cytat:

Napisał dubel (Post 657912)

Promocja tylko dziś do północy, ja polecam

Chyba nadal trwa

Cytat:

Napisał dubel (Post 657939)
Ma swoje wady, bywa wolna i czasem denerwujaca bo system muli przy obliczaniu trasy ale sposob prowadzenia itd dla mnie lepszy niz garmin.

To jest chyba ta zmiana względem starszych modeli:
"Podwójna prędkość przetwarzania i pięć razy szybsze uruchamianie"

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:11.