Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Jaki kufer wybrać? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=3646)

calgon 02.07.2009 12:39

czy sa czy nie ma?

To jak Ramires sa czesci czy nie ma? Czy Ty sie bawisz w sciaganie ewentualnie?

Cytat:

Napisał newrom (Post 64867)
Wszystko jest do zarżnięcia, givi też. Znaczy oglądać dokładnie zamki (te do mocowania na stelażu) przy zakupie. Kumplowi juz od dawna wylataja, a niestety części zamiennych do tak staruch kufrów nima :(
A co do kupowania tanich kufrów to topkejsa mam z moto-detail i szczęśliwie nie zgubiłem go przez 2 lata często solidnie przeciążając. Nie to żebym namawiał, jak kogoś stać to brać givi i się nie zastanawiać, ale jak się niema miedzi to sie na dupie siedzi. W tym wypadku na moto-detailu ;)

wlodar 02.07.2009 13:19

Pany.... temat kufrów był wałkowany już wielokrotnie.
Jeżeli, chcecie wydać dużo pieniędzy to kupcie.... tani szrot z Chin czy innego Tajwanu, bo zgodnie ze starym powiedzeniem, że biednego nie stać na tanie rzeczy, jak kupi sie szrot to się zaraz rozleci i trza będzie znów wydać kupę kasy...
Ja osobiście mam kufer Hondy i męczę go już 4 lata, glebił wiele razy przeciążałem go ciągle i.... nic sprawuje się suuuper. Dziś kupiłbym pewnie HB Gobi, bo mi się bardziej podoba i jest jeszcze bardziej pancerny:)
Tak, że jeżeli kupowac wogóle to coś porządnego, albo..... worek w Louisie i składać kasę na dobry TopCase

ramires 02.07.2009 13:52

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał calgon (Post 65031)

Uzależniony jestem od importera, ale generalnie do dostania jest masa części - do kuferków max 4 letnich.

W załączniku jest pdf z rozpiską co jest do dostania i do czego.

Generalnie nie powinienem tego dawać (importera prikaz) ale mam to w poważaniu (tak jak on obiecuje terminy tak jak stosuje się do jego prikazu ... np. JareG na monoracka czeka już chyba z miesiąc albo jeszcze lepiej ...)

Pobieżcie i potem będzie łatwiej dopasować/wycenić to i sprawdzić dostępność tego czegoś.
Załącznik 6034

newrom 02.07.2009 14:05

Cytat:

Napisał calgon (Post 65031)

Części są, ale do nowszych kufrów. Przerabiałem temat i niestety do starych kuferków nie dostaniesz już tego elementu który zatrzaskuje kufer. Aż sprawdziłem, to staaaary typ E-28 (taki kanciasty). W katalogu częsc nie wystepuje :(

rambo 02.07.2009 17:09

na bazarach i allegro roi się od starych kufrów na części. Nawet cały można kupić za 20zł od givi

lukasz_vip 02.07.2009 17:38

www.motobagaz.pl
Cytat od nich ze strony:
Cytat:

Poniżej prezentujemy pełny wybór części zamiennych do najpopularniejszych kufrów Givi - centralnych E52 Maxia i V46, a także bocznych V35 i E41NN.
W ofercie także części zamienne do kufrów Givi: E260, E28, E280, E30, E33, E34, E340, E35, E350, E36, E360, E370, E38, E45, E450, E460, E470, E21. W tej sprawie prosimy o kontakt :-)

newrom 03.07.2009 01:05

Właśnie z Tomkiem Pawlukiem ten temat badałem w zeszłym roku bo w zasadzie wszystko co związane z givi kupuję u niego :o) No ale tej konkretnej części nie miał nawet w oficjalnym katalogu. Nie to żebym miał pretensje do givi że nie robi klamotów do dwudziestoletnich kuferków, tylko zwracam uwagę że to nie zawsze prosta sprawa wymienić element :-)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:00.