Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Jakość wykonania CRF1000 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=36705)

Maraki 16.02.2020 23:25

Może ruda wyjdzie dopiero po wyciągnięciu z cieplutkiego salonu��:)

mdxmd 16.02.2020 23:37

Cytat:

Napisał Maraki (Post 668847)
Ps. A co z rdza na ramie. To chyba nie jest Hondowska jakość ?

to nie jest wielki problem, u mnie w kilku miejscach na ramie się pojawiła ale nie jest widoczna, zabezpieczam na bieżąco brunoxem. Jak w obecnych rocznikach ? pewnie lepiej bo bylo sporo hałasu o to... zresztą nowe CRF1100 cały zadupek mają z aluminium a jego szczególnie lubiła ruda.

ważne aby do mycia motocykla używać środków z woskiem lub innym środkiem zabezpieczającym powłoki i nie używać "wrednej chemii". Jeżeli chcesz mega dobre powłoki to zostaje jedynie BMW ale tam z innej strony będą Cię skubać ;)

ruda generalnie lubi AT i tak było również w starych modelach ale zobacz ile jeszcze tego jeździ po drogach a ceny dobrze utrzymanych używek RD07 w okolicy 15.000zł i jakoś po 25 latach całkiem ruda ich nie zjadła :)

nabrU 16.02.2020 23:57

Cytat:

Napisał mdxmd (Post 668858)
Jeżeli chcesz mega dobre powłoki to zostaje jedynie BMW ale tam z innej strony będą Cię skubać ;)

No to teraz żeś pojechał po bandzie z tymi powłokami BMW. Chyba nie słyszałeś ile kompletnych silników lub przekładni BMW wymieniało w modelach LC. Na forum UKGSer są ludzie co im 3 kompletne silniki co pół roku wymieniano ze względu na rdzę :vis:
Daj mi chwilkę to znajdę trochę fotek aby "okrasić" to naocznie.

O takich rzeczach nigdy nie słyszałem w NAT.

mdxmd 17.02.2020 00:06

Cytat:

Napisał Radarman (Post 668860)
No to teraz żeś pojechał po bandzie z tymi powłokami BMW. Chyba nie słyszałeś ile kompletnych silników lub przekładni BMW wymieniało w modelach LC. Na forum UKGSer są ludzie co im 3 kompletne silniki co pół roku wymieniano ze względu na rdzę :vis:
Daj mi chwilkę to znajdę trochę fotek aby "okrasić" to naocznie.

O takich rzeczach nigdy nie słyszałem w NAT.

ja skończyłem na olejakach ... ale nie wiem jaka może być rdza w alu silniku...

Dario 17.02.2020 00:06

Cytat:

Napisał mdxmd (Post 668858)
to nie jest wielki problem, u mnie w kilku miejscach na ramie się pojawiła ale nie jest widoczna, zabezpieczam na bieżąco brunoxem. Jak w obecnych rocznikach ? pewnie lepiej bo bylo sporo hałasu...

Moją ATAS 2018 rozkrecałem w zimie dość gruntownie - trochę, bo kładłem wiązkę od gniazda 6 pinowego a trochę z ciekawości i z nudów - póki co, rdzy nie zauważyłem a na białym byłoby widać. Zrobilem juz prawie 15 000.
Z drugiej strony afra trzymana w garażu i nie jezdzona po soli to w końcu skąd miałby się brać ta rdza?

kristoch 17.02.2020 00:15

Liczy się wnętrze, a nie kolor. Ruda, brun(ox)etka czy blondynka - co za różnica.

Kraku 17.02.2020 00:18

Moja ATAS z 2018 ma odrobinę rdzy na gmolach, rama w stanie idealnym. Innym słowem, warunki pod rdzę były ale się nie dała.

Wygląda na to, że był to typowy problem wieku dziecięcego.

Cezar3 17.02.2020 00:21

Motocykl ze zmartwionymi elementami chciałbyś kupić ? Bez sensu, też będziesz zmartwiony :)
Wielki temat o tym bublu hest na Forum, poświęć chwilkę i poczytaj...a potem zdecyduj :)

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

aadamuss 17.02.2020 00:22

Brać co się podoba a nie marudzić i wybrzydzać :-)

Dario 17.02.2020 00:25

Cytat:

Napisał Cezar3 (Post 668867)
Motocykl ze zmartwionymi elementami chciałbyś kupić ? Bez sensu, też będziesz zmartwiony :)
Wielki temat o tym bublu hest na Forum, poświęć chwilkę i poczytaj...a potem zdecyduj :)

Kurcze. Trochę późno ale chyba zejdę do garażu i sprawdzę, czy i moja nie zmartwiona. Jeśli tak, to otulę kocykiem i popryskam plakiem:D

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:07.