Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Umawianie i propozycje wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Polski TET: Hrebenne -> Schwedt od 23-24.04 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=37125)

antitank 21.04.2020 19:09

3 Załącznik(ów)
Ja robiłem trasę wzdłuż Buga w sierpniu 2019 i nie miałem z kumplem pojęcia o obowiązku zawiadamianiu SG. Namierzyli nas przy próbie rozbicia noclegu. Zapytali skąd , dokąd i polecili miejscówkę kilka metrów dalej, o której wspomniał Matjas. W ten sposób trafiliśmy na pole biwakowe z kajakami w Kryłowie, a właścicielem okazał się były pogranicznik i motocyklista :D Podczas dalszego przemieszczania było dzwonione, ale tak SG, na swoich CRFkach, miała nas pod swoją opieką. Przy okazji rozmowy z mundurowym wyszło na jaw, że na miejscowych też spoczywa taki obowiązek, a "wielki brat" ma wszystkich na oku w promieniu 40km...
P.s. Warto zahaczyć o wieś Zosin k. Horodła, gdzie jest najdalej wysunięty na wschód słupek graniczny i wysokie brzegi przełomu Bugu w miejscowości Ślipcze:Thumbs_Up:

matjas 21.04.2020 19:13

hehehehe :D
tą budę pod strzechą mieliśmy z Tupkiem na własność bo było jeszcze przed sezonem. napaliliśmy w kominku i był baljaksamhooy. Latem tam nie da się żyć powodu komarów. Jest bardzo źle.

nie chciało nazajutrz jechać :D
BARDZO DOBRE MIEJSCE.

Orki 22.04.2020 00:56

Planuje końcem maja przejechać TET od Bieszczad na Mazurach kończąc, myślicie że jest to temat do ogarnięcia z pasażerem czy lepiej odpuścić TET i jechać tylko po czarnym ? :D

Ciaman 22.04.2020 08:19

Dzięki za wskazówki i uwagi! Noclegi to oczywiście namiot, jeśli znacie jakieś miejscówki typu szałas lub domek do którego można się wbić to chętnie przyjmę namiary. Temperatura nie rozpieszcza, bardziej martwi mnie to, że z powodu zamknięcia noclegów nie będzie możliwości ratunku w razie załamania pogody (chociaż na to się nie zapowiada) lub możliwości odzyskania godności człowieczej tzn. skorzystania z prysznica...

Misie z tego co wiem to w Bieszczadach, a na północ od Przemyśla też można spotkać?

sluza 22.04.2020 08:46

To jak już będziesz na tym podlasiu i będziesz chciał się umyć lub przespać w cieplym i zjeść talerz gorącej zupy, to zapraszam. Daj znać wcześniej

pattryk 22.04.2020 10:34

Cytat:

Napisał Orki (Post 678499)
Planuje końcem maja przejechać TET od Bieszczad na Mazurach kończąc, myślicie że jest to temat do ogarnięcia z pasażerem czy lepiej odpuścić TET i jechać tylko po czarnym ? :D

Jak we dwoje to bocznymi asfaltowymi od południa do środka, a potem już autostradowymi szutrami podlasko-mazurskimi :at::at:

pattryk 22.04.2020 10:37

Cytat:

Napisał Ciaman (Post 678504)
Misie z tego co wiem to w Bieszczadach, a na północ od Przemyśla też można spotkać?

Powyżej Przemyśla nie ma.
Widziano podobno już w trójkącie Dynów - Sanok - Przemyśl, ale to nigdzie nie potwierdzone.

consigliero 22.04.2020 10:41

1 Załącznik(ów)
No a niedaleko mojej wsi są, przynajmniej jeden

Emek 22.04.2020 10:43

Cytat:

Napisał Orki (Post 678499)

Częsciowo na pewno. Po Podlasiu i Mazurach przeleciałem puszką.

Navaja 22.04.2020 11:08

Pany,
o co chodzi z tym meldowaniem się u SG?
Kilka razy robiłem przyklejony do granicy ścianę wschodnią od Niemirowa do śluzy Rudawka a raz od Niemirowa do Horyńca Zdrój. Nigdy nic nie zgłaszałem a jak mnie zatrzymali pokazałem uprzejmie kwity, spisali i po sprawie.
Czy to teraz trzeba zgłaszać w związku ze stanem wirusowym? ;)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:51.