![]() |
3 Załącznik(ów)
Ja robiłem trasę wzdłuż Buga w sierpniu 2019 i nie miałem z kumplem pojęcia o obowiązku zawiadamianiu SG. Namierzyli nas przy próbie rozbicia noclegu. Zapytali skąd , dokąd i polecili miejscówkę kilka metrów dalej, o której wspomniał Matjas. W ten sposób trafiliśmy na pole biwakowe z kajakami w Kryłowie, a właścicielem okazał się były pogranicznik i motocyklista :D Podczas dalszego przemieszczania było dzwonione, ale tak SG, na swoich CRFkach, miała nas pod swoją opieką. Przy okazji rozmowy z mundurowym wyszło na jaw, że na miejscowych też spoczywa taki obowiązek, a "wielki brat" ma wszystkich na oku w promieniu 40km...
P.s. Warto zahaczyć o wieś Zosin k. Horodła, gdzie jest najdalej wysunięty na wschód słupek graniczny i wysokie brzegi przełomu Bugu w miejscowości Ślipcze:Thumbs_Up: |
hehehehe :D
tą budę pod strzechą mieliśmy z Tupkiem na własność bo było jeszcze przed sezonem. napaliliśmy w kominku i był baljaksamhooy. Latem tam nie da się żyć powodu komarów. Jest bardzo źle. nie chciało nazajutrz jechać :D BARDZO DOBRE MIEJSCE. |
Planuje końcem maja przejechać TET od Bieszczad na Mazurach kończąc, myślicie że jest to temat do ogarnięcia z pasażerem czy lepiej odpuścić TET i jechać tylko po czarnym ? :D
|
Dzięki za wskazówki i uwagi! Noclegi to oczywiście namiot, jeśli znacie jakieś miejscówki typu szałas lub domek do którego można się wbić to chętnie przyjmę namiary. Temperatura nie rozpieszcza, bardziej martwi mnie to, że z powodu zamknięcia noclegów nie będzie możliwości ratunku w razie załamania pogody (chociaż na to się nie zapowiada) lub możliwości odzyskania godności człowieczej tzn. skorzystania z prysznica...
Misie z tego co wiem to w Bieszczadach, a na północ od Przemyśla też można spotkać? |
To jak już będziesz na tym podlasiu i będziesz chciał się umyć lub przespać w cieplym i zjeść talerz gorącej zupy, to zapraszam. Daj znać wcześniej
|
Cytat:
|
Cytat:
Widziano podobno już w trójkącie Dynów - Sanok - Przemyśl, ale to nigdzie nie potwierdzone. |
1 Załącznik(ów)
No a niedaleko mojej wsi są, przynajmniej jeden
|
Cytat:
|
Pany,
o co chodzi z tym meldowaniem się u SG? Kilka razy robiłem przyklejony do granicy ścianę wschodnią od Niemirowa do śluzy Rudawka a raz od Niemirowa do Horyńca Zdrój. Nigdy nic nie zgłaszałem a jak mnie zatrzymali pokazałem uprzejmie kwity, spisali i po sprawie. Czy to teraz trzeba zgłaszać w związku ze stanem wirusowym? ;) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:51. |